Presa britanică a pus ţinta din nou pe români. De data aceasta vedeta este Simina Muntean, o poliţistă originară din România, care lucrează din primăvara anului 2009 la o secţie din oraşul Birmingham. Ea este acuzată de publicaţia amintită, care citează surse dintre colegii româncei, că are o atitudine agresivă şi lipsită de politeţe în timpul misiunilor.

L-a făcut cretin pe un tânăr care se certa cu mama lui

Prima acuzaţie se referă la modul cum s-a adresat unui tânăr. În urmă cu câţiva ani, Simina Muntean împreună cu colegii ei au fost chemaţi la casa unei femei din Birmingham, care acuza o ceartă în familie şi chiar agresivitate din partea fiului ei. Ajunsă în mijlocul disputei românca se pare că l-a muştruluit destul de dur pe tânărul agresiv, insultându-l chiar cu apelativul de „cretin”, lucru care se pare că este innaceptabil pentru sensibila presă britanică.

FOTO: Simina Muntean, alături de iubitul ei și de fiica lor, Saffron Abigail

A plecat de la muncă pentru că fiica sa avea nevoie de ea

Jurnaliştii mai dau exemplul unui incident în care Simina Muntean a ignorat o posibilă victimă a unui viol pe motiv că are probleme personale. Echipa de poliţişti a fost chemată în ajutor de o tânără care susţinea că a fost victima unui viol. Numai că româncă a plecat de la locul incidentului spunând că fetiţa ei are nevoie de ea acasă urgent. Un alt incident se referă la un accident auto uşor, unde Simina Muntean a refuzat să coboare din maşina poliţiei.

A primit doar un avertisment verbal din partea şefilor

Daily Mail susţine că românca are o atitudine dispreţuitoare faţă de colegii ei poliţişti şi chiar că a fost supusă unei anchete disciplinare. Se pare că atunci când a fost chemată la audieri, Simina Muntean a început să ţipe la colegii ei şi să arate semne obscene. Ulterior ea a declarat că a fost doar un incident izolat, din cauza firii ei mai vulcanice. Totuşi, deşi jurnaliştii britanici îi construiesc o imagine de om incontrolabil, se pare că ancheta şefilor ei nu a constatat abateri atât de grave, în condiţiile în care Simina Muntean s-a ales doar cu o atenţionare verbală şi este în continuare poliţist în cartierul West Midlands din Birmingham.

Informațiile au apărut după ce a acuzat doi instructori de rasism

Trebuie specificat că informaţiile despre atitudinea româncei au apărut după ce aceasta a depus o plângere împotriva unor instructori auto. Ea a picat de două ori exemamenul pentru obţinerea permisului de conducere, dar a pus eşecul pe seama instructorilor, care ar fi rasişti. La începutul anului trecut ea s-a adresat unui tribunal pentru ocuparea forței de muncă din Marea Britanie, reclamând că se află într-un caz de discriminare rasială. Reclamaţia ei a fost respinsă în urmă cu câteva luni, iar acum presa o gratulează cu apelativul de „cel mai nepoliticos poliţist din Marea Britanie”.

Tag-uri:
Londra, romanca, nepoliticos, politist, presa, Simina Munteanu, poliţistă agresivă, rasism

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/simina-muntean2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/simina-muntean2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Presa britanică a pus ţinta din nou pe români. De data aceasta vedeta este Simina Muntean, o poliţistă originară din România, care lucrează din primăvara anului 2009 la o secţie din oraşul Birmingham. Ea este acuzată de publicaţia amintită, care citează surse dintre colegii româncei, că are o atitudine...

Preluat de la EVZ