La termenul de luni, avocatul lui Radu Mazăre, Tiberius Bărbăcioru, a afirmat că există posibilitatea ca fostul primar al municipiului Constanţa să se întoarcă în ţară dacă va fi achitat de instanţă.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sala de judecată, dacă există posibilitatea ca Radu Mazăre să revină în ţară, avocatul a răspuns: „Categoric că poate să existe această posibilitate. Poate şi este extrem de fezabil argumentul achitării. Dacă domnul Radu Mazăre va fi achitat, va exista extrem de mare posibilitatea ca dânsul să se întoarcă în ţară”.

Pe 10 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar şi a plecat în Madagascar.

ÎCCJ a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de avocaţii lui Mazăre.

DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, în cadrul unui proces în care fostul edil este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, în care mai sunt inculpaţi fostul deputat Eduard Martin şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky.

Pe 30 decembrie, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Tag-uri:
Radu Mazare, mandat de arestare in lipsa, Madagascar, fuga, abuz in serviciu, Instanta suprema, decizie, definitiv

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1082.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1082-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
La termenul de luni, avocatul lui Radu Mazăre, Tiberius Bărbăcioru, a afirmat că există posibilitatea ca fostul primar al municipiului Constanţa să se întoarcă în ţară dacă va fi achitat de instanţă.Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sala de judecată, dacă există posibilitatea ca Radu Mazăre să revină în ţară,...

Preluat de la EVZ