După ce cântărețele au părăsit stația de tren din capitala Coreei de Sud, cei aproximativ 200 de protestatari au ars o poză imensă cu liderul Kim Jong-un, potrivit ABC News. Mai mult, în semn de protest față de defilarea comună, manifestanții au dat foc și așa-zisului „steag al unificării”

Formația Moranbong, aleasă pe geană de liderul suprem și compusă din cele mai faimoase artiste din Coreea de Nord, a făcut o serie de vizite în Sud în ultimele zile, ajungând luni în capitala Seul, spre nemulțumirea protestatarilor. În centrul atenției a fost liderul formației, faimoasa Hyon Song Wol, despre care se zvonise că ar fi fost executată la ordinele lui Kim Jong-un.

Hyon a observat protestatarii adunați să critice vizita ei în Sud, prima de la răcirea abruptă din ultimii ani a relațiilor între Phenian și Seul, dar nu a reacționat. După plecare acesteia, manifestanții au incendiat emblemele statului lui KIm Jong-un.

Sursa: ABC News

Se pare că poliția va investiga mișcarea de protest, conform agenției de știri Yonhap.

Deciziile președintelui sud-coreean Moon Jae-in în vederea participării comune la Jocurile de Iarnă încearcă să reducă tensiunile cauzate de conflictul rece dintre Coreea de Nord și SUA, dar au avut un efect dezastruos asupra popularității sale în Sud. Printre tinerii sud-coreeni, Moon a ajuns la cel măi scăzut nivel de susținere de la începerea mandatului său în mai 2017.

În urma unor dialoguri recente, cele două state peninsulare au fost de acord să pună ignore diferențele pe durata Olimpiadei, participând printr-o echipă comună la hochei feminin și defilând sub același steag. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Comitetul Olimpic Internațional a oferit statului condus de Kim Jong-un o derogare pentru a putea trimite 22 de atleți.

Tag-uri:
Kim Jong, olimpiada, Coreea, Seul, proteste Coreea

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1110.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1110-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
După ce cântărețele au părăsit stația de tren din capitala Coreei de Sud, cei aproximativ 200 de protestatari au ars o poză imensă cu liderul Kim Jong-un, potrivit ABC News. Mai mult, în semn de protest față de defilarea comună, manifestanții au dat foc și așa-zisului „steag al unificării”Formația...

Preluat de la EVZ