Sindicatele au anunțat „o blocadă totală” a închisorilor, azi, după ce disputa cu guvernul, în privința îmbunătățirii siguranței în închisori și a creșterii salariilor, a intrat în a doua săptămână.

Ministrul francez al Justiției, Nicole Belloubet, a declarat că ea se va întâlni cu liderii de sindicat, în încercarea de a pune capăt crizei.

Săptămâna trecută, sindicatele au respins propunerile guvernului pentru oprirea grevelor, scrie BBC.

Gardienii de la închisorile din țară, inclusiv instituțiile de maximă securitate precum Fleury-Mérogis și Fresnes, de lângă Paris, participă la aceste proteste, susținute de sindicatul CGT, sindicatul Force Ouvrière (FO) și Ufap-Unsa Justice.

Ministerul Justiției a cerut sindicaliștilor să „reia imediat dialogul”, pentru că este responsabilitatea tuturor părților să se asigure că închisorile funcționează.

Greva a fost declanșată după ce mai mulți gardieni au fost răniți, în urma violențelor la câteva închisori. Săptămâna trecută, trei ofițeri au fost atacatați la închisoarea Fresnes, la sud de Paris.

Duminică, doi gardieni au primit tratament în spital, după ce au fost atacați la un Centru de detenție din Longuenesse, lângă Calais.

„Încă un atac asupra angajaților noștri, nu mai putem răbda asta”, a spus un purtător de cuvânt, Yannick Lefebvre, adăugând: „Este o problemă zilnică”.

Sindicatele acționează după ce au respins un proiect de acord propus de guvern, privind crearea a 1.100 de noi locuri de muncă, în următorii patru ani. În prezent, închisorile au 28.000 de gardieni, în 188 de închisori, unde există circa 78.000 de deținuți, conform AFP.

Tag-uri:
grevă generală, închisori, gardieni, franța, protest, deținuți, violențe, răniți, bătăi, atac

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1067.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1067-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Sindicatele au anunțat „o blocadă totală” a închisorilor, azi, după ce disputa cu guvernul, în privința îmbunătățirii siguranței în închisori și a creșterii salariilor, a intrat în a doua săptămână.Ministrul francez al Justiției, Nicole Belloubet, a declarat că ea se va întâlni cu liderii de sindicat, în încercarea de...

Preluat de la EVZ