UPDATE

Social-democraţii germani au votat duminică pentru începerea de negocieri formale cu conservatorii cancelarului Angela Merkel pentru formarea unui guvern comun, relatează Reuters, citată de Agepres.

Cu 362 de voturi ‘„pentru”, 279 ‘„împotrivă” şi o abţinere, delegaţii la congresul SPD au dat „’undă verde” negocierilor după ce conducerea social-democraţilor şi conservatorii cancelarului Merkel – CDU/CSU – au convenit la începutul acestei luni, în cadrul unor discuţii preliminare, un proiect de program comun.

Promisiuni la Congres

Martin Schulz este criticat de unii colegi din Partidul Social Democrat (SPD) și de organizația de tineret, care consideră că formațiunea ar trebui să se reinventeze în opoziție, după cele mai proaste rezultate obținute în alegeri, din 1949, de când Germania a devenit republică federală.

Vorbind la Bonn, în fața a 600 de delegați ai partidului, din toată țara, Schulz a implorat delegații să fie de acord ca SPD să fie partidul junior din coaliție pentru Creștin-Democrații (CDU) lui Merkel și partenerii lor tradiționali, Creștin-Socialii (CSU) . „SPD trebuie și va fi vizibil, va fi auzit și recunoscut”, a spus Schulz, în aplauzele colegilor, după o săptămână în care a făcut lobby în rândul delegaților, în acest sens. „Vă cerem aprobarea pentru a începe negocierile ce vizează coaliția de guvernare”, a spus el.

Cele două formațiuni principale, care au pierdut mandate în favoarea extremei drepte, în scrutinul din 24 septembrie, au ajuns la un acord preliminar, luna aceasta, pentru a guverna împreună, dar criticii, între care și liderul organizației de tineret, Kevin Kuehnert, spun că planul nu are o amprentă vizibilă din partea SPD.

Dacă se ajunge la un acord privind formarea coaliției de guvernare, membrii SPD trebuie să voteze și acel acord – abia apoi Germania, cea mai mare economie europeană, va ieși din incertitudinea politică din ultimele patru luni.

Tag-uri:
berlinul, Martin Schulz, solutiile proaste, Germania, angela merkel, guvern, alegeri, partide

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1053.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1053-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
UPDATE Social-democraţii germani au votat duminică pentru începerea de negocieri formale cu conservatorii cancelarului Angela Merkel pentru formarea unui guvern comun, relatează Reuters, citată de Agepres. Cu 362 de voturi '„pentru'', 279 '„împotrivă'' şi o abţinere, delegaţii la congresul SPD au dat „'undă verde'' negocierilor după ce conducerea social-democraţilor şi conservatorii...

Preluat de la EVZ