Francezii ar vota probabil în favoarea părăsirii Uniunii Europene, dacă ar avea loc un referendum pe această temă, a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul unui interviu difuzat duminică de postul BBC.

Liderul de la Elysee a precizat că decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană a fost motivată de faptul că votanții ”și-au pierdut încrederea în globalizare și în piețele libere nerestricționate”.

Macron a precizat că există un mare risc în privința consultărilor publice, precum referendumul din 2016 cu privire la apartenența Marii Britanii la Blocul comunitar, cerând votanților să se pronunțe într-un context foarte complicat.

Întrebat dacă un vot pe aceeași temă ar avea același rezultat și în Franța, Macron a răspuns afirmativ.

”Da, probabil. Însă contextul nostru este foarte diferit și nu vreau să îmi asum niciun risc”, a declarat Macron.

Președintele francez, un susținător al integrării europene, a adăugat că va lupta pentru a ține Franța în Uniunea Europeană, în ipoteza în care ar avea loc un referendum pe tema aprtenenței Franței la Blocul comunitar.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/francezii-ar-vota-probabil-in-favoarea-parasirii-uniunii-europene-sustine-emmanuel-macron-46244.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/francezii-ar-vota-probabil-in-favoarea-parasirii-uniunii-europene-sustine-emmanuel-macron-46244-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv