Trei oameni au murit și alți 19 au fost răniți în urma unei explozii provocată de o bombă ce a avut loc într-o piață din orașul Yala, Thailanda, au anunțat, astăzi, autoritățile locale, relatează site-ul postului France 24. 

Un reprezentant al Poliției a precizat că bomba a fost ascunsă într-o motoretă, iar, în urma exploziei produse de aceasta, trei persoane au murit și alte 19 au fost rănite.

”Martorii au explicat că suspecții au oprit motoreta în fața unui stand de carne de porc, cu 10 minute înaintea exploziei”, a reprezentantul Poliției locale, adăugând că acest amânunt indică faptul că atacul a fost produs de insurgenții rebeliunii musulmane.

”Este primul atac din Yalla în utimii doi ani”, au precizat autoritățile.

Nicio grupare nu a revendicat atacul.

Conflictul separatist din extremitatea sudică a Thailandei a făcut 235 de morți în 2017, un număr în scădere raportat la anii precedenți din cauza reducerii atacurilor rebele, potrivit organizației Deep South Watch. Majoritatea victimelor sunt civili. Peste 6.000 de oameni au murit în urma izbunicii conflictului din 2004.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/m-m-3-46239.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/m-m-3-46239-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv