Sute de oameni s-au adunat, astăzi, în mai multe orașe din Polonia pentru a-și exprima opoziția față ”politica de control și dictatură, față de violarea Constituției și a principiilor democratice”, iar manifestații similare vor avea loc și în Berlin și Praga. 

Într-un protest mut, sute de polonezi au ieșit pe străzile din Varșovia, Gdansk, Lublin, Poznan, Cracovia, Kielce sau Szczecin pentru a-și exprima nemulțumirea față atacurile aduse justiției din Polonia.

Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, protestele au fost inspirate de cele care au avut loc în România în luna decembrie a anului 2017.

”Exprimați-vă opoziția față de politica de control și dictatură, față de violarea Constituției, față de violarea principiilor democratice și a convențiilor europene”, au transmis organizatorii protestelor.

Protestul are rolul de a atrage atenția asupra ”pericolului neo-dictaturilor care planează asupra țărilor Europei de Est prin politizarea justiției” prin adoptarea altor proiecte de legi nedemocratice.

Sursa foto: Mediafax

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/sute-de-persoane-au-participat-la-un-protest-mut-in-polonia-fata-de-politizarea-justitiei-46231.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/sute-de-persoane-au-participat-la-un-protest-mut-in-polonia-fata-de-politizarea-justitiei-46231-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv