Sute de mii de persoane au participat, ieri, în marile orașe americane, la Marșul Femeilor, al doilea de acest fel după protestul masiv de anul trecut împotriva președintelui Donald Trump, criticând Administrația de la Washington, relatează The Associated Press.

Cel mai mare număr de manifestanți s-a strâns în Los Angeles, unde peste 500.000 de oameni au luat parte la Marșul Femeilor.

Manifestații au avut loc și la Washington, New York, Detroit sau Chicago, dar și în alte zeci de orașe din Statele Unite.

Demonstrațiile au avut loc cu scopul conștientizării hărțuirii și abuzului sexual, iar participanții au susținut că Donald Trump este un președinte ”rasist” și ”sexist”. Oamenii aveau asupra lor pancarte #Metoo și mesaje dure la adresa Administrației Trump, criticată pentru înăsprirea politicilor cu privire la imigrație, pentru încercările de a interzice avortul, dar și pentru incompetență.

Protestul a avut loc la exact un an de la învestirea în funcția de președinte a lui Donlad Trump.

Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele SUA s-a lăudat cu performanțele obținute de Administrația sa.

”Minunată vreme în țara noastră măreață, o zi perfectă pentru Marșul Femeilor. Ieșiți și celebrați istorica și fără precedent creștere economică din ultimele 12 luni. Cea mai scăzută rată a șomajului în rândul femeilor în 18 ani”, a scris Trump pe Twitter.

Sursa foto: Mediafax

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/sute-de-mii-de-persoane-printre-care-si-numeroase-vedete-au-participat-in-marile-orase-americane-la-marsul-femeilor-46228.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/sute-de-mii-de-persoane-printre-care-si-numeroase-vedete-au-participat-in-marile-orase-americane-la-marsul-femeilor-46228-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv