Revoltător este faptul că Vitalaire, ca și în controversatul caz Microsoft, a comis o excrocherie de proporții, însă a plătit 200.000 de euro sancțiuni către Casa de Sănătate și continuă, netulburată, să livreze concentratoare de oxigen bolnavilor pe care i-a escrocat.  Întrebarea ridicată de jurnalistul Cătălin Tolontan este simplă: de ce corporațiile internnaționale scapă de consecințele fraudelor din România?

Ca să readucem puțin cazul în actualitate, ancheta derulată de procurorii ieşeni împotriva companiei farmaceutice Vital­aire este una dintre cele mai complexe pe care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a derulat-o în ultimii ani. Procurorii au în faţă un volum impresionant de muncă, urmând să fie studiate cantităţi impresio­nante de documente.

Vitalaire şi-ar fi dat în judecată mii de clienţi pentru a obţine executarea silită a acestora

Conform anchetei acestora, Vitalaire şi-ar fi dat în judecată mii de clienţi pentru a obţine executarea silită a acestora, în baza unor contracte de închiriere a unor măşti de oxigen. Air Liquide Vitalaire este parte unui gigant din industria mondială farmaceutică, ce îşi are sediul principal în Franţa.

Întrebările sunt simple. Mai exact: De ce nu poate obliga multinaționala să plătească multe milioane de euro pentru ceea ce a făcut pacienților români. Ce spun și avocații că trebuie schimbat pentru ca statul român să poată încasa sumele meritate de la marile corporații când acestea au un comportament infracțional. Iată cum explică Iulian Ispir, procurorul care cercetează cazul Air Liquide Vitalaire, potrivit tolo.ro.

Cum au decurs lucrurile?

Tag-uri:
vitalaire, procurori, escroci, pacienti, ancheta

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1005.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1005-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Revoltător este faptul că Vitalaire, ca și în controversatul caz Microsoft, a comis o excrocherie de proporții, însă a plătit 200.000 de euro sancțiuni către Casa de Sănătate și continuă, netulburată, să livreze concentratoare de oxigen bolnavilor pe care i-a escrocat.  Întrebarea ridicată de jurnalistul Cătălin Tolontan este simplă:...

Preluat de la EVZ