În dosar sunt anchetate anumite finanțări de pe vremea când Stănescu era președinte CJ Olt către echipa locală de fotbal.

Potrivit informațiilor prezentate de Antena3, vicepremierul Paul Stănescu este chemat joi de Direcția Națională Anticorupție la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a i se redeschide un dosar care fusese închis în urmă cu opt ani.

Evenimentul Zilei a găsit dosarul în care Paul Stănescu este citat pentru joi, 25 ianuarie, la Înalta Curte. Poartă numărul 120/1/2018 și a fost înregistrat pe 17 ianuarie. Cu o zi înainte, conform deciziei CEx al PSD din 15 ianuarie, Paul Stănescu urma să fie numit premier interimar, după înregistrarea demisiei lui Mihai Tudose.

Obiectul cauzei este ”confirmare redeschidere a urmăririi penale”. În cauză mai sunt, pe lângă Paul Stănescu, Marian Belu Briceag, Florin Cotoșman și Remulus Manolache. Toți au fost cercetați de DNA Craiova și declarați nevinovați. Acum DNA cere redeschiderea cauzei și, potrivit noilor norme, bănuiții trebuie să fie citați. Acceptarea cererii DNA duce automat la începerea urmăririi penale pe numele lor.

Pe 16 ianuarie, fără a oferi vreo explicație publică, președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia lui Tudose, dar nu l-a numit interimar pe Stănescu, emițând decretul pe numele lui Mihai Fifor.

Tag-uri:
DNA, paul stanescu, dosar

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1023.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1023-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În dosar sunt anchetate anumite finanțări de pe vremea când Stănescu era președinte CJ Olt către echipa locală de fotbal.Potrivit informațiilor prezentate de Antena3, vicepremierul Paul Stănescu este chemat joi de Direcția Națională Anticorupție la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a i se redeschide un dosar care...

Preluat de la EVZ