Persoanele cazate la hotel au încercat să scape și părți ale clădirii au fost incendiate, scrie The Telegraph.

Oameni prinși pe acoperișul Hotelului Intercontinental cu șase etaje din Kabul, situat pe un deal de unde se vede capitala afgană, au fost filmați cum au legat cearșafuri și  pe care au încercat să coboare de la balcon, pentru a scăpa din calea atacatorilor.  

Una dintre aceste persoane și-a pierdut echilibrul și a căzut, după cum arăta o filmare dramatică difuzată de postul de televiziune Tolo News din Afganistan. Imaginile arătau fumul negru și flăcările care au cuprins partea de sus a clădirii.

Șase persoane, printre care trei militari, au fost răniți și mai multe de 150 de persoane, printre care 41 de străini, au fost salvați din hotel, conform Washington Post.

Patru bărbați cu grenade propulsate de rachete, probabil atacatori sinucigași – au deschis focul asupra celor cazați în hotel, sâmbătă seara.

Atacatorii au forțat intrarea în hotel și a avut loc un schimb de focuri cu forțele de securitate, la etajele 3 și 4, și au dat foc bucătăriei hotelului.

„Cinci oameni sunt morți”, a spus un oficial al serviciilor secrete afgane pentru AFP, adăugând că 100 de ostatici din hotel au fost eliberați. Doi atacatori au fost, de asemenea, uciși, în schimbul de focuri.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi, a explicat: „Acum sunt la etajele trei și patru, luptă cu militarii noștri. Au dat foc bucătăriei. Sunt și pompierii acolo”.  

Martorii din zonă au delcarat că au auzit un schimb de focuri intens și au văzut multe ambulanțe la fața locului, în timp ce asediul continua.

Oficialii au declarat pentru publicația britanică, la un moment dat, că nu știu sigur câte persoane sunt în hotel, dar că o parte dintre acestea au fost evacuate.

Atacatorii au intrat în hotel în timpul unei conferințe pe teme de IT, la care participau membri ai guvernului afgan.

Atacul de ieri a venit la doar două zile după ce Ambasada SUA din Kabul a emis o avertizare în care spunea că „au primit informații despre grupări extremiste, care plănuiau un atac în hoteluri din capitală , cum ar fi Hotelul Baron, lângă Aeroportul Internațional Hamid Karzai.  Aceste grupuri ar putea ținti și demosntrații publice, clădiri ale guvernului, mijloace de transport, piețe și locuri unde se adună străinii”.

„Ne ascundem în camere. Mă rog ca forțele de securitate să ne salveze cât mai curând, înainte să ajungă teroriștii la noi”.

Abdul Sattar, un localnic, a declarat că a vorbit la telefon cu prietenii lui, care sunt bucătari și ospătari la hotel și sunt blocați înăuntru. „Au atacat la confeirnță, apoi au intrat în camere, au luat ostatici și au deschis focul”, a povestit el pentru AFP.

La hotel a avut loc, ieri la prânz, o conferință despre relațiile dintre Afganistan și China”, la care a participat consilierul politic al Ambasadei Chinei, Zhang Zhixin.

Un oficial a precizat că teroriștii aveau arme mici și grenade propulsate de rachete, când au pătruns în hotel, care de multe ori găzduiește nunți, adunări politice și conferințe.

Tag-uri:
hotel, atacat, teroriști, afganistan, kabul, morți, ostatici, forțe de securitate, atacatori

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-991.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-991-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
 Persoanele cazate la hotel au încercat să scape și părți ale clădirii au fost incendiate, scrie The Telegraph.Oameni prinși pe acoperișul Hotelului Intercontinental cu șase etaje din Kabul, situat pe un deal de unde se vede capitala afgană, au fost filmați cum au legat cearșafuri și  pe care au...

Preluat de la EVZ