Incidentul a avut loc în satul Bozboy, regiunea Sholgra, sâmbătă seara, când militanții talibani au atacat un punct de control de securitate. Lupta care a urmat s-a soldat cu 18 victime din cadrul așa-numitelor Grupuri de Revoltă Locală.

Printre cei uciși se numără și Hajji Hamidulla, lider local și comandant de divizie a luptătorilor anti-talibani din zonă, precum și fiul acestuia, Obidullah, care făcea parte din poliția afgană, conform aceleiași surse.

Talibanii și-au asumat responsabilitatea pentru atac. Zabihullah Mujahid, un presupus purtător de cuvânt al talibanilor, a postat pe Twitter că un simpatizant taliban se număra printre militari, acesta facilitând atacul.

Tot el a mai scris că un militant taliban a fost ucis și altul a fost rănit în timpul luptei.

Violențele au escaladat în Afganistan, dat fiind că insurgenții talibani își extind controlul din fiefurile lor tradiționale, în sudul și estul țării, către regiunea mai liniștită din nord, unde talibanii recrutează mai ales tineri.

Talibanii, alături de gruparea teroristă Statul Islamic (IS) atacă adesea civili și clerici, precum și lideri locali care susțin guvernul afgan și forțele staționate în țară aflate sub conducerea SUA.(tolonews.com)

Tag-uri:
18

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1018.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1018-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Incidentul a avut loc în satul Bozboy, regiunea Sholgra, sâmbătă seara, când militanții talibani au atacat un punct de control de securitate. Lupta care a urmat s-a soldat cu 18 victime din cadrul așa-numitelor Grupuri de Revoltă Locală. Printre cei uciși se numără și Hajji Hamidulla, lider local și comandant de...

Preluat de la EVZ