Soldații continuă să avanseze în Doklam, la granița cu India, crescând temerile că Beijingul pregătește o forță puternică de invazie. 

Noi imagini arată posturi de beton construite în zonă, șapte eliporturi, noi tranșee și zeci de vehicule blondate, în apropierea locului în care armata indiană și militarii Armatei Populare de Eliberare din China au luptat timp de 72 de zile anul trecut. 

Teritoriul este disputat de China și Bhutan, iar India este cu ochii ațintiți asupra situației, scrie Daily Star.

India a explicat că trupele sale se vor implica, dacă vor vedea că armata chineză încearcă să „întrerupă status-quo-ul actual”. 

Șeful armatei indiene, generalul Bipin Rawat, a declarat: „Soldații Armatei Populare de Eliberare se află acolo, într-o parte a regiunii, deși nu în numărul despre care am vorbit inițial. Au dezvoltat mai multe infrastructuri, temporare majoritatea…Dar și noi suntem acolo. Așa că, în cazul în care vor veni peste noi, le vom face față”. 

Un alt oficial al armatei indiene a adăugat: „Trupele noastre, deasupra bazinului care domină Doklamul, sunt mult mai bine plasate pe teren. Suntem în faza „așteptăm și vedem”, pregătiți pentru orice eventualitate”.

India a provocat tensiuni în regiune, cu China și Pakistan, când a testat cu succes, zilele trecute, o nouă rachetă balistică intercontinetală. 

Citiți și: 

INDIA a testat cu succes o RACHETĂ balistică intercontinentală. Momentul ales este INCREDIBIL

Tensiunile dintre aceste state și Pakistan sunt reduse la această oră, deși trupele de ambele părți trag unele asupra altora. 

Tag-uri:
china, india, graniță, pakistan, război mondial, lupte, trupe, militari, soldați

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-948.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-948-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Soldații continuă să avanseze în Doklam, la granița cu India, crescând temerile că Beijingul pregătește o forță puternică de invazie. Noi imagini arată posturi de beton construite în zonă, șapte eliporturi, noi tranșee și zeci de vehicule blondate, în apropierea locului în care armata indiană și militarii Armatei Populare de...

Preluat de la EVZ