Mai multe comunități din Delta Dunării în care trăiesc peste 10.000 de oameni nu au energie electrică, căldură și apă potabilă de 3 zile. Din cauza viscolului, sute de stâlpi și cabluri din rețeaua electrică s-au rupt, lăsând în beznă orașul Sulina și cel puțin 7 comune.

Orașul Sulina nu este alimentat cu energie electrică și căldură începând de joi. Sâmbătă seara, echipele de intervenție ale societății furnizoare de energie electrică au reușit să rezolve parțial problema și să repare rețeaua care alimentează aproximativ jumătate din oraș. Cealaltă jumătate a orașului Sulina va petrece și noaptea de sâmbătă spre duminică în beznă și frig.

Primarul orașului Sulina, Nicolae Răduș, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a solicitat ajutorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos.

”Sunt probleme în continuare. Cei de la AFDJ au refuzat să ne ajute, este rușinos. Am cerut un remorcher cu care am fi putut da drumul la apă și căldură pentru populație. Directorul AFDJ dorea să ne închirieze nava, dar ne cerea o căruță de bani, asta deși este o situație de urgență. Rușinos. Acum (n.r. sâmbătă seara) jumătate de oraș are energie electrică și căldură, jumătate nu are. Cu apa am rezolvat-o, este apă potabilă în tot orașul. Până mâine sper să o rezolvăm, așa mi s-a promis, să revenim la normal, să fie curent electric în tot orașul. Cei de la societatea de electricitate mi-au spus că au 57 de stâlpi căzuți. Este greu”, a spus Nicolae Răduș.

Probleme sunt și în comunităție rurale din Delta Dunării unde, de trei zile, mii de tulceni nu au energie electrică.

În comuna Crișan trăiesc aproximativ 1.200 de locuitori care în ultimele zile au fost nevoiți să bea apă din Dunăre deoarece nu a funcționat stația de tratare a apei potabile. Sâmbătă, echipele societății de electricitate au reușit să repare o parte din rețeaua de distribuție, iar duminică ar putea finaliza operațiunea.

”S-a rezolvat, dar nu în totalitate. Mai avem zone fără energie electrică. Cam 75% din case au acum curent electric. Mai sunt fire rupte, poate mâine se rezolvă, duminică dimineață va veni o echipă, așa mi s-a spus. Noi suntem învățați, suntem o comună izolată și am mai avut evenimente de aceste tip. Din fericire, nu a înghețat Dunărea, astfel încât am fost aprovizionați, urgențele medicale au fost acoperite. Oamenii au luat apă pentru necesități din Dunăre sau de la magazin”, a afirmat, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Crișan, Ilie Munteanu.

Sâmbătă seara, mii de consumatori din Delta Dunării nu aveau energie electrică din cauza viscolului și a ninsorii abundente de la mijlocul săptămânii. Situația ar putea reveni la normal duminică dacă echipele de intervenție vor reuși să înlocuiască toate firele electrice rupte de vânt.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mii-de-oameni-din-delta-dunarii-nu-au-energie-electrica-caldura-si-apa-potabila-de-3-zile-46219.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mii-de-oameni-din-delta-dunarii-nu-au-energie-electrica-caldura-si-apa-potabila-de-3-zile-46219-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv