Este posibil ca după Brexit să existe un acord special între Marea Britanie și Uniunea Europeană așa cum își dorește Guvernul de la Londra, a declarat sâmbătă Emmanuel Macron într-un interviu acordat postului BBC.

Întrebat dacă există șansa finalizării unui acord cum își dorește Marea Britanie, Macron a răspuns afirmativ.

”Această cale specială trebuie să fie compatibilă cu menținerea pieței unice și a intereselor noastre colective”, a declarat președintele francez.

Cu toate acestea, liderul de la Elysee a precizat că Marea Britanie nu poate avea acces total la piața unică a Blocului comunitar, din moment ce nu va mai fi membru de facto al Uniunii Europene. Macron a precizat că viitorul acord dintre Londra și Bruxelles ar putea ”fi ceva între acces total la piața unică și un acord comercial”, adăugând că accesul deplin la serviciile financiare ale pieței unice este posibil.

”Nu trebuie să fie posibil să alegi ce vrei din piața unică, pentru că asta înseamnă destrămarea pieței unice”, a adăugat Macron.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/emmanuel-macron-exista-posibilitatea-unui-acord-special-intre-ue-si-marea-britanie-dupa-brexit-46211.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/emmanuel-macron-exista-posibilitatea-unui-acord-special-intre-ue-si-marea-britanie-dupa-brexit-46211-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv