„Clonele” seamănă cu cele adevărate, conţin malware care pot fura date, dar şi să facă fotografii sau înregistrări audio, a avertizat grupul de militanţi pentru drepturi digitale Electronic Frontier Foundation (EFF) într-un raport întocmit împreună cu societatea Lookout, specializată în securitatea cibernetică a mobilelor, scrie Agerpres. Totul este extrem de simplu. Este suficient ca utilizatorul să descarce această aplicaţie pentru ca aceasta să poată avea acces la camera şi la microfonul smartphone-ului. Software-ul spion poate recupera şi datele personale stocate, precum istoricul navigărilor pe internet, jurnalul apelurilor şi SMS-urile.

În acest studiu, autorii afirmă că au descoperit o vastă „infrastructură” dedicată piratării informatice în lumea întreagă, botezată „Dark Caracal”, şi mai spun că ei cred că aceasta este condusă din imobilul din Beirut (Liban) aparţinând Direcţiei generale a securităţii statului libanez.

 „Dark Caracal” lansează diferite tipuri de atacuri cibernetice din 2012, aplicaţiile false fiind una dintre ilustrările sale cele mai recente. „Este o campanie mondială foarte vastă, axată pe telefoanele mobile”, apreciază Eva Galperin, responsabilă de dosarul securităţii cibernetice la EFF, indicând că SUA, Canada, Germania, Libanul sau Franţa figurează printre ţările afectate.

„Mobilul este viitorul spionajului, pentru că telefoanele dau pe dinafară de informaţii privind viaţa cotidiană” a proprietarilor lor, a subliniat ea.

Potrivit cercetărilor EFF şi Lookout, sute de gigaocteţi de date au fost sustrase de la mii de victime în 21 de ţări. Magazinele de aplicaţii online, precum App Store sau Google Play, înlătură cu regularitate aplicaţiile false de pe platformele lor, notează AFP.

Tag-uri:
WhatsApp, dark caracal, aplicatie, retea, beirut, paraterie informatica

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-940.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-940-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Clonele” seamănă cu cele adevărate, conţin malware care pot fura date, dar şi să facă fotografii sau înregistrări audio, a avertizat grupul de militanţi pentru drepturi digitale Electronic Frontier Foundation (EFF) într-un raport întocmit împreună cu societatea Lookout, specializată în securitatea cibernetică a mobilelor, scrie Agerpres. Totul este extrem...

Preluat de la EVZ