Maestrul s-a stins din viaţă în celebrul său “han”, L’Auberge du Ponte de Collonges, din apropiere de Lyon (centru-est), potrivit unui anunţ făcut de un bucătar şef din Lyon şi un apropiat familiei, citat de Agerpres. 

Chef Bocuse suferea de mulţi ani de boala Parkinson. Considerat “tatăl artei culinare din Franţa”, Bocuse a fost totodată un ambasador al gastronomiei franceze moderne, Nouvelle Cuisine, care spre deosebire de bucătăria franceză tradiţională pune accentul pe simplitate şi pe prospeţime în calitatea ingredientelor.

În 1961, statul francez i-a acordat numeroase distincţii şi titluri precum Legiunea de onoare. Americanii îi recunosc de asemenea meritele iar Culinary Institute of America i-a acordat titlul de “Bucătarul secolului”.

A devenit celebru pentru restaurantele sale de lux, mai ales Auberge du Ponte de Collonges de lângă Lyon, în care şi-a încântat oaspeţii timp de mai multe decenii.

Acum, Bocuse D’or, este echivalentul Jocurilor Olimpice în materie de gastronomie şi cea mai riguroasă competiţie gastronomică din lume. La fiecare doi ani, cei mai buni tineri chefi din lume se strâng la Lyon şi se întrec în faţa a 24 chefi deja consacraţi.

Tag-uri:
Bocuse, Paul Bocuse, bucatar legendar, franta, parintele gastronomiei, parkinson

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-952.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-952-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Maestrul s-a stins din viaţă în celebrul său 'han', L'Auberge du Ponte de Collonges, din apropiere de Lyon (centru-est), potrivit unui anunţ făcut de un bucătar şef din Lyon şi un apropiat familiei, citat de Agerpres. Chef Bocuse suferea de mulţi ani de boala Parkinson. Considerat 'tatăl artei culinare din...

Preluat de la EVZ