Fronda grupării coordonate de Cezar Preda ridică, inevitabil, multiple semne de întrebare privitoare la unitatea formațiunii. În realitate, mutarea deputatului este semnalul că foștii pedeliști (epurați din funcții în mandatul lui Ludovic Orban) pregătesc o ofensivă cu scopul de a-și recăpăta inflența pe line de partid.

Preda își face partid în PNL!

Precizăm că noile tensiuni au fost stârnite de Cezar Preda, care a anunțat, pe 20 decembrie, că „deschide” un „grup creștin-democrat” în PNL, acuzând actuala conducere că îi epurează și îi marginalizează pe foștii pedeliști. „Am să-mi fac un cadou de sărbători, am să-mi deschid un grup în cadrul Partidului Naţional Liberal numit grupul creştin-democrat/ grupul conservator. Pentru că eu nu sunt nepotul lui Brătianu. Eu sunt membru al Partidului Naţional Liberal, dar eu nu sunt de doctrină liberală, iar eu activez în Partidul Popular European. Eu nu pot să-i mint pe ei, fiindcă eu nu sunt liberal pur-sânge! La mine valorile erau aşa când am intrat în politică: era creştin-democraţia, biserica, familia, autoritatea locală, economia socială prin solidaritate socială. Asta e doctrina mea şi, în interiorul PNL, nimeni nu are dreptul să mi-o ia. Am să văd, în momentul în care voi deschide grupul, câţi din PNL sunt creștindemocrați. Trebuie să terminăm cu această răfuială în care toţi foştii pedeliști sunt aruncaţi afară! Se apără minorităţile naţionale şi eu nu pot să mă apăr într-un partid al cărui membru sunt în Uniunea Europeană, în Partidul Popular European? Asta este dorinţa mea şi aşa o să fac!”, a spus Cezar Preda, potrivit presei locale.

Cezar Preda. FOTO: EVZ

Orban dezminte că se îngroașă gluma

Chestionat cu privire la pericolul unei eventuale scindări, Ludovic Orban a apreciat, ieri, la finalul Biroului Executiv, că jurnaliștii fac „glume”, și a emis un mesaj de uitate, evitând să intre în clinciuri cu Cezar Preda. „PNL a avut un congres, a fost aleasă o conducere, a fost adoptată o moţiune şi eu sunt un bun creştin. În cadrul moţiunii adoptate de congres, pe lângă valorile liberale certe sunt prevăzute susţinerea unor valori, inclusiv biserica, naţiunea, familia, care cred că răspund aşteptărilor oamenilor de dreapta care vor să fie în acţiunea publică a PNL. (…) Suntem un partid unitar, care acţionează în baza unei moţiuni, a unei strategii şi constant pentru atingerea acestor obiective. (…) Nu comentez declaraţiile colegilor mei. Eu reprezint PNL, deciziile organismelor statutare ale PNL şi în mod evident accept libertatea de opinie şi de exprimare mai ales în PNL”, a spus Orban, citat de Agerpres. El a evitat să clarifice dacă Cezar Preda riscă o sancțiune din partea forurilor statutare.

Tag-uri:
PNL, risca scindarea, Orban, Preda, razboi

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/cezar-preda-rzv.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/cezar-preda-rzv-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Fronda grupării coordonate de Cezar Preda ridică, inevitabil, multiple semne de întrebare privitoare la unitatea formațiunii. În realitate, mutarea deputatului este semnalul că foștii pedeliști (epurați din funcții în mandatul lui Ludovic Orban) pregătesc o ofensivă cu scopul de a-și recăpăta inflența pe line de partid.Preda își face partid...

Preluat de la EVZ