Întrebat ce părere are, premierul a răspuns senin: „Dumnezeule, asta chiar e o întrebare, nu? Da, eu am încredere în OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă – n.r.”. Șeful Executivului a vorbit și despre protestele care au avut loc duminică seară în toată țara. 


„Eu nu am auzit proteste mari pe această zonă de fiscalitate. Au fost nişte exacerbări ale unor lideri. S-au urcat pe alt protest. Legile sunt în Parlament. Nu face Guvernul amendamente la legile justiţiei. Nu a plecat ca şi proiect de lege de la Guvern”, a afirmat Tudose.

Premierul spune că nu vor fi probleme cu salariile în 2018: „Poate e şi vina Guvernului. Am avut şi astfel de discuţii. Să se prezinte mai bine noile legi fiscale. Nu vor fi probleme. Noi guvernăm patru ani de zile. E vorba de impozitul pe venitul global, atunci vorbim şi de acel impozit. Ministerul Finanţelor să explice mai bine. Vă spun când vine bugetul unde vor fi majorări”, a încheiat Mihai Tudose.Pe 13 noiembrie, reprezentații OLAF au dat publicităţii un comunicat pe tema punerii sub acuzare a lui Liviu Dragnea de către DNA pentru fraudă cu fonduri europene, menţionând că DNA a subliniat rolul OLAF, şi amintind că Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor în acest caz şi începerea acţiunii judiciare. Directorul instituţiei consideră că este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitivă cu atorităţile naţionale.

Procurorii DNA au impus, săptămâna trecută, sechestru pe averile persoanelor implicate în Dosarul Tel Drum, măsura vizându-l şi pe Liviu Dragnea. Președintele social-democrat a contestat sechestrul. Înalta Curte de Casatie si Justiţie (ICCJ) a stabilit ca termen data de 29 noiembrie judecarea contestației făcute de avocații lui Liviu Dragnea.

Anterior măsurii sechestrului, DNA anunța că a demarat urmărirea penală a liderului PSD, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Conform procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Întrebat ce părere are, premierul a răspuns senin: „Dumnezeule, asta chiar e o întrebare, nu? Da, eu am încredere în OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă - n.r.”. Șeful Executivului a vorbit și despre protestele care au avut loc duminică seară în toată țara.  „Eu nu am auzit proteste mari pe...

Preluat de la EVZ