Porumboiu declarase recent că preşedintele Partidului Democrat din R. Moldova ar sta în spatele companiei Trans-Oil din R. Moldova, care a cumpărat o parte din afacerea sa din judeţul Vaslui. Este vorba despre Grupul Racova, scrie Jurnalul de Chișinău.


Cererea lui Vladimir Plahotniuc, care vrea ca omul de afaceri vasluian să nu-i mai pomenească numele niciodată, urmează a fi soluţionată săptămâna viitoare, pe 29 noiembrie.


„Este o penibilitate. Să soliciţi judecarea fără citarea părţilor, să fiu pedepsit fără să fiu ascultat? Poate că treaba asta merge acolo la Chişinău, unde el hotărăşte. Sau poate că s-a gândit că judecătorul are şi vreo mitralieră. Eu sunt un om liber, nu mi-e frică“, a declarat, în urmă cu două zile, Adrian Porumboiu, pentru Adevărul.

Vladimir Plahotniuc este vizat într-un dosar penal în România. Politicianul este cercetat de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti, sub aspectul săvârşirii de constituire a unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani, transmite jurnaltv.md.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Porumboiu declarase recent că preşedintele Partidului Democrat din R. Moldova ar sta în spatele companiei Trans-Oil din R. Moldova, care a cumpărat o parte din afacerea sa din judeţul Vaslui. Este vorba despre Grupul Racova, scrie Jurnalul de Chișinău. Cererea lui Vladimir Plahotniuc, care vrea ca omul de afaceri vasluian...

Preluat de la EVZ