Moțiunea de cenzură inițiată de PNL a fost citită, azi, în plenul reunit al Parlamentului, de deputatul PNL Dan Vîlceanu, liberalii solicitând retragerea încrederii acordată guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei și scoaterea României din UE.

„Vă îndemnăm să votați pentru adoptarea acestei moțiuni de cenzură și retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru că știm că este singurul lucru corect care mai rămâne de făcut în acest moment. Prin votul dumneavoastră, opriți distrugerea economiei, încetați atacul la Justiție, nu scoateți România din Uniunea Europeană!”, afirmă PNL în moțiunea de cezură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

PNL susține că demiterea Guvernului Tudose trebuie să ducă “imediat și automat la abrogarea ordonanțelor de urgență care au generat haosul fiscal și să oprească atacul la independența Justiției”. „Actuala guvernare PSD-ALDE a reușit într-un timp record să provoace un haos generalizat în toate domeniile vitale – de la sănătate și educație, la fiscalitate, justiție sau infrastructură”, arată PNL.

Liberalii susțin că beneficiile unei creșteri economice substanțiale au fost anulate de măsurile populiste și haotice luate în economie de “cuplul de economiști de renume mondial Dragnea – Tudose” împotriva mediului de afaceri și a contribuabililor onești din această țară. “Iresponsabilitatea, prostia și ticăloșia sunt puse împreună de Dragnea și camarila sa într-o combinație letală, care nu poate conduce România decât spre dezastru!”, se arată în moțiune.

Liberalii reproșează PSD-ALDE că a preluat la începutul anului frâiele guvernării cu o economie stabilă, cu perspective bune și sănătoase și au demolat-o, “improvizând o casă din chirpici”. “Poate pe dumneavoastră, domnule Dragnea, domnule Tudose, vă umflă râsul în sinea voastră, gândindu-vă la ce potlogărie faceți. Dar pe români îi umflă plânsul când se uită în buzunar și constată că toate prețurile cresc, ratele la fel, salariile scad sau, în cel mai fericit caz, rămân aceleași, contribuția la Pilonul 2 de pensii scade, iar impozitele și taxele cresc”.

PNL îi îndeamnă pe liderii coaliției să “îndrăznească să creadă” că prețurile la carburanți au crescut cu 12% numai din august până în noiembrie, electricitatea s-a scumpit cu 7% în octombrie față de septembrie, și cu 12% față de decembrie anul trecut, cursul a depășit 4,64 Lei/Euro și indicele ROBOR este la un nivel mai mult decât dublu față de începutul anului (de la 0,8% la peste 2%).

Liberalii critică și diminuarea investițiilor în primele 9 luni ale anului, față de anul trecut, cu 20%. “Domnule Dragnea, cu cât insistați să atacați independența Justiției, cu atât îi veți convinge pe tot mai mulți că, în realitate, urmăriți doar închiderea propriilor dosare penale, iar demersul dumneavoastă va fi sortit eșecului. Ideea că PSD realizează o presupusă «reformă în Justiție» este echivalentă cu un nonsens, e ca și cum hoții strigă hoții!”.

PNL cere parlamentarilor să fie “oameni liberi” și să nu fie complici la dezastrul pe care coaliția de guvernare îl va provoca.

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat, vineri, după depunerea moțiunii că aceasta a fost semnată de 148 de parlamentari. „Avem semnături de inițiere din partea PNL, USR și PMP, semnături din partea unui parlamentar independent și două semnături din partea domnilor Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin”, a spus Turcan.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/motiunea-de-cenzura-indreptata-impotriva-guvernului-tudose-citita-in-parlament-44327.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/motiunea-de-cenzura-indreptata-impotriva-guvernului-tudose-citita-in-parlament-44327-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv