Medicii ar putea fi obligați să efectueze gărzi de 48 de ore pe săptămână, față de 35 de ore în prezent, o prevedere în acest sens fiind trectută într-o Ordonanță de Urgență în lucru la PSD


Ordonanţa de Urgenţă pregătită de PSD îi obligă pe doctori să facă 48 de ore de gardă pe săptămână, faţă de 35 în prezent. Şi asta, în condiţiile în care vor fi plătiţi în funcţie de salariul actual şi nu de cel care urmează să fie mărit. Medicii spun că documentul nu clarifică nici sporurile, nici indemnizaţia de hrană si cer Puterii să se mai gândească, transmite Digi 24.


Adrian Văduva, reprezentant Sanitas: „Vom face grevă. Vom trece la ultima formă de revoltă şi anume la grevă. Nu dorim să facem acest lucru, dar dacă suntem obligaţi, suntem împinşi spre acest gest, vom face şi acest gest”.

Eleodor Cârstoiu, preşedinte Promedica: „Prevederea ca medicii să efectueze gărzi până la 48 de ore pe săptămână în mod obligatoriu este o prevedere abuzivă. Codul Muncii prevede până la 48 de ore care ore suplimentare care se fac cu acordul salariatului. Noi vrem ca această sintagmă de obligatorii să dispară din toate textele legale referitoare la muncă”.

Florin Chirculescu, vicepreşedinte Solidaritatea Sanitară: „Medicul parcurge în spital într-o lună cam două norme şi lucrul acesta se întâmplă deoarece în spitale, în momentul de faţă, suntem jumătate din numărul medicilor care ar trebui să fim. Să şi munceşti în plus şi munca în plus să nu îţi fie plătită ca atare, ca ore suplimentare cum spune legea din România, nu altă lege, este un lucru atât de absurd”.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
Medicii ar putea fi obligați să efectueze gărzi de 48 de ore pe săptămână, față de 35 de ore în prezent, o prevedere în acest sens fiind trectută într-o Ordonanță de Urgență în lucru la PSD Ordonanţa de Urgenţă pregătită de PSD îi obligă pe doctori să facă 48 de ore...

Preluat de la EVZ