Următorul document din cele declasificate din dosarul asasinării președintelui John Fitzgerald Kennedy pare o pagină ruptă dintr-un roman de Raymond Chandler și dusă de vânt spre ușa unui bar din care răsună în difuzoare acordurile lui „Strangers in the Night”.Totuși e un document oficial al FBI, din 1960, care arată că de ani buni o veche zicală a fost completată: totul e permis în dragoste, în război și politică. Actul arată și interesul pe care serviciile de pretutindeni îl acordă acoperirii informațiilor care circulă cu ajutorul presei.

Documentul este o notă internă a FBI, din 26 iulie 1960, și a primit viza finală de declasificare pe 29 august 2017. El face parte din lotul făcut public pe 27 octombrie. Agenții scriu:

„Subiectul este (Sue Young) o escortă de lux din Hollywood, prietenă apropiată de Fred Otash, detectiv particular din Los Angeles, condamnat anterior pentru influențarea curselor de cai. Pe 11 iulie 1960, ea a anunțat agenții biroului nostru din Los Angeles că a contactat-o Otash pe 10 iulie, cerându-i informații despre participarea sa la petreceri sexuale cu senatorul John F. Kennedy, cumnatul său, actorul de cinema Peter Lawford, Frank Sinatra și Sammy Davis jr.”

Cei patru bărbați care urmau să fie spionați sunt tot atâtea capitole din istoria modernă. John Kennedy, urmașul unei familii care valora miliarde, era senator dar candida la președinția SUA.Lawford era un actor de succes la Hollywood, dar locul în grup îi era asigurat de căsătoria cu Pat, sora lui JFK. Lawford era o țintă nu atât datorită notorietății, dar abia își obținuse cetățenia americană și se bănuia că dorea intrarea în politică. Nu a făcut-o niciodată.Davis jr era la acea dată unul dintre cei mai de succes entertaineri ai lumii.http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/badge-of-the-federal-bureau-of-investigation.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/badge-of-the-federal-bureau-of-investigation-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Următorul document din cele declasificate din dosarul asasinării președintelui John Fitzgerald Kennedy pare o pagină ruptă dintr-un roman de Raymond Chandler și dusă de vânt spre ușa unui bar din care răsună în difuzoare acordurile lui „Strangers in the Night”. Totuși e un document oficial al FBI, din 1960, care...

Preluat de la EVZ