Acesta a precizat că sunt bani, însă că ar fi bine dacă sporurile şi primele bugetarilor ar fi mai atent supravegheate şi nu s-ar da sub formă de ajutor socia în munte cazuri. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu susține declarațiile lui Daniel Chițoiu, care a spus recent că ar trebui limitate sau reduse cheltuielile de personal în sistemul bugetar, iar sumele economisite să fie redirecţionate către investiţii. De asemenea, Daniel Chiţoiu a spus că în orice instituţie publică, din 100 de angajaţi, muncesc cel mult 60, iar ceilalţi stau pe Internet.

„Și eu și el am vorbit despre necesitatea menținerii la un anumit nivel, la nivelul de astăzi, a cheltuielilor bugetare și evitarea creșterilor de funcționare a aparatului administrativ în viitor. Nu a vorbit nimeni despre concedieri, nici despre reduceri de salarii. Spun foarte clar, ca să nu mai existe niciun dubiu. Cheltuielile în momentul de față pe care trebuie să le urmărim sunt cele legate de investiții. Prin urmare, este necesar să reținem la nivelul actual prevederile cu aparatul central. Toți banii care ne vin în plus (…) trebuie să-i chibzuim cu grijă și să-i folosim cât mai mult pentru investiții. (…) Cheltuielile cu salariile sigur că vor crește, pentru că așa am prevăzut în programul economic cu care am câtștigat alegerile și ne-am asumat în mod explicit acest lucru. Să creștem salariile în România, pentru că cu toții ne dorim să atingem criteriile de convergență economice cu UE. Acest lucru este necesar. Nu vrem ca România să rămână ceea ce a fost o bună bucată de vreme, furnizor de forță de muncă și ieftină. Deci, aceste întrebări care insinuează ceva negativ, îmi pare rău, nu împărtășesc această abordare. (…) A spus că este nevoie de un audit și cred că este o idee foarte bună”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu, atac dur la Iohannis şi Kovesi!

Călin Popescu Tăriceanu a lansat noi atacuri la adresa lui Klaus Iohannis și a Laurei Codruța Kovesi. Liderul ALDE l-a acuzat pe președinte că este beneficiarul unui stat paralel, al unei puteri ilegitime și i-a reproșat șefei DNA că nu s-a prezentat în fața comisiei parlamentare ce anchetează desfășurarea alegerilor din 2009, pentru a da lămuriri în legătură cu prezența ei, în noaptea alegerilor din acel an, acasă la Gabriel Oprea. 

Tăriceanu susține că Laura Kovesi trebuia să dea explicații deoarece este o temă de interes public și i-a reproșat luiIohannis că nu a luat atitudine în raport cu aceasta și nu a îndemnat la respectarea deciziilor Curții Constituționale.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Acesta a precizat că sunt bani, însă că ar fi bine dacă sporurile şi primele bugetarilor ar fi mai atent supravegheate şi nu s-ar da sub formă de ajutor socia în munte cazuri. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu susține declarațiile lui Daniel Chițoiu, care a spus recent că ar trebui limitate...

Preluat de la EVZ