Cercetarea a fost realizată de Consiliul pentru Cercetări Medicale (MRC) și Consiliul pentru Cercetări Economice și Sociale (ESRC). Conform studiului,  două treimi dintre persoanele trecute de 60 de ani utilizează rar sau deloc transportul în comun, în ciuda faptului că nu ar trebui să plătească pentru călătorii.  Profesorii de la Universitatea din Londra (UCL) și de la Universitatea din Manchester, care au cercetat date provenind de la peste 7.000 de persoane adulte care au luat parte la Studiul longitudinal englez privind îmbătrânirea, au concluzionat că  aceia care nu foloseau frecvent transportul public manifestau un declin mai rapid al vitezei de deplasare, indivizii de aceeași vârstă cu ei, care utilizau frecvent transportul în comun. Studiul a relevant că persoanele care folosesc cel mai des mașina personal pentru deplasare, au ajuns să se miște cel mai încet când merg pe jos.  ”Persoanele care folosesc transportul public în mod frecvent sunt mult mai active din punct de vedere fizic și au mușchi mai puternici la membrele inferioare în comparație cu cele care nu utilizează mijloacele de deplasare în comun. Prin urmare, îmbunătățirea accesibilității la transportul public a persoanelor în vârstă ar putea preveni declinul mobilității funcționale odată cu îmbătrânirea”, a declarat dr. Patrick Rouxel de la UCL, unul dintre autorii studiului, conform Agerpres.

Profesorul Tarani Chandola de la Universitatea din Manchester, co-autor al cercetării, susține că utilizarea transportului public mai mult de o dată pe săptămână nu este numai un obicei prietenos cu mediul, ci aduce și numeroase beneficii, precum menținerea sănătății și a activității fizice și reducerea izolării sociale.

De asemenea, Chandola a ținut să atenționeze că prezența persoanelor vârstnice la volan poate avea efecte adverse, precizează sursa citată.

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
Cercetarea a fost realizată de Consiliul pentru Cercetări Medicale (MRC) și Consiliul pentru Cercetări Economice și Sociale (ESRC). Conform studiului,  două treimi dintre persoanele trecute de 60 de ani utilizează rar sau deloc transportul în comun, în ciuda faptului că nu ar trebui să plătească pentru călătorii.  Profesorii de...

Preluat de la EVZ