„Nu am avut această onoare (de a discuta cu Eugen Teodorovici – n.r.). Probabil că o să o am, dar în legătură cu acel vot o să avem o discuţie şi în Comitetul Executiv de la sfârşitul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare în grup. Trebuie să facem un efort să ne aducem toţi aminte că această majoritate parlamentară este constituită ca să susţină un Guvern, nu să îl blocheze. Este foarte simplu, foarte uşor să se facă exerciţii de imagine, să se critice Guvernul, miniştri, măsuri guvernamentale, dar este un program de guvernare care trebuie pus în practică şi asta este una din principalele atribuţii parlamentare. Nu vorbim de sancţiuni deocamdată, vreau să vorbim despre atitudini, că poate unii nu mai înţelegem ce atitudine să avem. Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problemă, dumnealui a venit astă primăvară, mi-a zis că ar vrea să fie preşedintele Comisiei economice şi eu am rugat colegii din Senat să îl propună, să îl susţină ca preşedinte al comisiei şi probabil din cauza acestei funcţii are aceste atitudini. Adică e o funcţie care poate să îl tulbure foarte mult, la asta mă refeream”, a spus Dragnea, la Parlament, citat de Agerpres.

El a susţinut că este „o prostie” amendamentul adoptat de Comisia pentru buget de la Senat prin care măsura split TVA să fie obligatorie doar pentru companiile care au contracte cu statul.

„Asta este o prostie, s-au inspirat din Italia şi nu îşi dau seama care sunt efectele unei astfel de măsuri. O astfel de măsură, dacă ei zic că e rea măsura TVA split generală, asta e mai rea decât TVA split generală. Poate mai au cunoştinţe în Italia, să nu mai ia pe nemestecate. O să vă explice domnul Mişa. (…) Este o încurcătură foarte mare, la aia nu ai soluţie. Sunt două lucruri importante care trebuie avute în vedere şi anume această diferenţă mare, câteva miliarde între ceea ce se declară şi ceea ce se încasează, într-adevăr poate Guvernul ăsta e nebun, poate noi suntem toţi nebuni, am cam vrea să avem venituri la bugetul de stat, adică să nu se mai fure bani. Poate e nebunie şi poate e nesimţire, dar asta nu înseamnă că trebuie să sufere cei care sunt buni platnici. Al doilea obiectiv este ca cei care nu plătesc TVA aşa cum îl declară să îl plătească prin split TVA, care, analizăm toate ideile şi propunerile din această perioadă, s-ar putea, nu ştiu, să se finalizeze cu o variantă care să nu mai poată fi combătută de nimeni, doar de evazionişti”, a explicat Dragnea.

Parlamentarii PSD au introdus, în cadrul şedinţei Comisiei de buget-finanţe de astăzi, un amendament cu privire la TVA defalcată, respectiv să se aplice doar companiilor care fac contracte cu statul, iar pentru restul măsura să devină opţională până la 1 ianuarie 2019, a anunţat senatorul PNL Florin Cîţu, pe Facebook.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Nu am avut această onoare (de a discuta cu Eugen Teodorovici - n.r.). Probabil că o să o am, dar în legătură cu acel vot o să avem o discuţie şi în Comitetul Executiv de la sfârşitul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare în grup. Trebuie să facem un efort...

Preluat de la EVZ