HOROSCOP Declarația de presă, nota verbala a ambasadorului Statelor Unite ale Americii, onorabilul Hans Klemm, este o notă obișnuită, la fel cu celelate emise de alți ambasadori americani în țările unde au baze militare și, deci, interese de stat.

HOROSCOP  Pe 1 septembrie s-au născut Rocky Marciano, Kenneth „Roy” Thomson, Edgar Rice Burroughs, Barry Gibb, Gloria Estefan, Dudu Georgescu, Ion Oblemenco.

NOTĂ. Am așteptat, cu emoție, să pot vedea asteroidul 3122 Florence, în momentul ideal de observație din România, ieri noapte pe la ora 3. Cu ajutorul domniilor voastre am bricolat un nou refractor de 135 mm, numit Gina. Refractorul este bun, luminos, are și un ”tracking system” ba se poate salva imagini și video pe un laptop. Dar, nu am fost în stare să descopăr punctul luminos al asteroidului Florence, denumit în catalog 1981 ET3, cam de 4,35 kilometri în diametru. Cu toate că l-am sunat pe Eddie Irizarry de la marele Observator Arecibo și astronomul a avut amabilitatea să-mi dea coordonatele și timpul de observație. Cu toate acestea nu am fost în stare să descopăr asteroidul Florance, când trecea pe lângă Steaua HIP 104557!  Oricum, asteroidul a trecut departe de Pământ, de 18 ori distanța medie dintre Pământ și Lună.

Sunt atâtea lucruri frumose și interesante de observat pe cer, încât, vă mărturisesc, că nu-mi pare rău că am ratat o piatră celestă aruncată din praștia Lui Dumnezeu.

HOROSCOP  Septembrie, numit şi răpciune, răpciuni, vinimeriu, viniceriu, viniţel, începutul toamnei calendaristice. La 1 septembrie începe Noul an Bisericesc cu Sf. Simion Stâlpnicul.

Tradiţional „Sf. Simeon (Simion) ţine cerul şi pământul, adică stâlpii pământului ce stau pe peştele din mare… protectorul păserilor şi mai ales al cocoşului… Sf. Simion ţine anul – cum este ziua lui aşa va fi tot anul… dacă tună, toamna va fi lungă!” Tudor Pamfile, Sărbătorile la români, 1997, pagina 169.

Evident, o calchiere a titanului Atlas. Influenţat de misterele egiptene prin creştinarea pitagoricilor alexandrini în secolul III, creştinismul nuanţează susţinera cerului prin forţa  credinţei.

Există un „stâlp”, controversat prin confuzia de nume, Sf. Iuda, şi un „stâlp” foarte puternic, Sf. Simion, care, într-o întâmplare populară se opune chiar lui Dumnezeu, oprind vânturile.

O dualitate perfectă: Joachim şi Boaz, stâlpii din Templul masonic!

HOROSCOP  “Evenimentul Zilei” din 1 septembrie 1939  a fost începutul celui de al Doilea Război Mondial. În zorii zilei, Germania a invadat Polonia.

HOROSCOP  În prezent, Ucraina (care nu face parte din NATO, UE, sau alte alianţe europene) este cea care strigă mereu suntem atacați încercând, cu disperare, să atragă NATO şi implicit şi pe noi într-o aventură contra Federației Ruse. Gurile rele din Occident spun că “statul” Ucraina, este, de fapt, o afacere a unui bogătan, ales preşedinte după contul de la bancă. O să mai fie ascultată, Ucraina, când, prin absurd, chiar va fi invadată, dacă mereu aţâţă la război?

Există o prelegere, ţinută de Robert McNamara, cu titlul: “Soarta statelor artificiale, fără istorie”. Se referă și la Ucraina. O recomand celor, probabil în slujba SBU, care oftează după “destinul nefericit” al ţării care ne ține ocupate teritorii vaste, moștenite de la URSS, ne-a denaţionalizat conaţionalii şi ne-a omorât preoţii şi profesorii de limba română. Şi care, de fiecare dată, vezi şenalul Dunării, scandalul Insulei Şerpilor şi a platformei marine, a încorporării etnicilor români, a atacurilor împotriva Mânăstirii Bănceni și a părintelui Jar, (ce nume predestinat), s-a dovedit ostilă şi insolentă la adresa României. Ar trebui să considerăm şi noi cum face Occidentul şi Casa Albă care numesc ceea ce se întâmplă în Est o “problemă slavă”!

HOROSCOP  Cred că nemulţumirea Statelor Unite faţă de România este în creştere, faţă de politica externă aventurieră şi de strângere a relaţiilor cu China, vezi intenția/decizia PSD de a da centrala atomoelectrică de la Cernavodă pe mâna chinezilor. De aceea a fost numit în fruntea bombei nucleare virtuale un băiat, care, după biografie, este, probabil, ofițer SIE. Va executa ordinele, simplu și eficient, de acea a fost numit.

Jocul cu energia nucleară nu este chiar aşa de uşor şi accesibil tuturor. Trebuie să reamintesc că în China s-au semnalat, cu ajutorul sateliţilor, în decursul timpului, cam o duzină de accidente nuclere, imediat negate cu hotărâre de autorităţile chineze. Nu s-a permis niciodată o inspecţie la locurile respective. Probleme de suveranitate! Am impresia că nu ne-am ales cel mai bun partener de afaceri atomice.

Acum, ca să fim drepţi, China nu este mai “comunistă”, în sensul tradiţional, decât PSD, sau Liviu Dragnea. Teoria convergenţei, atât de dragă celor de la Harvard, a funcţionat! Totuşi, China nu este cea mai în măsură să rezolve problemele noastre energetice nucleare. Cu o singură excepţie. Această excepţie este clasificată ca secret deosebit de important. Excepţie, pe care o ştiu foarte bine, deoarece am fost printre cei foarte puţini care au negociat şi au început derularea contractului CANDU cât timp a fost la ICE Romenergo. Apoi, s-a creat ICE Romelectro, cu un profil generalist energetic la care am cerut să fiu transferat și ICE Romenergo, tot cu directorul Ștefan Bârsănescu, a rămas să negocieze și să deruleze numai relaţia Canada, centrala atomolectrică. De ce am părăsit contractul CANDU? Mi s-a propus altceva, mai mult, mai bine și mai interesant, simplu!

HOROSCOP  Declarația de presă, nota verbala a ambasadorului Statelor Unite ale Americii, onorabilul Hans Klemm, este o notă obișnuită, la fel cu celelate emise de alți ambasadori americani în țările unde au baze militare și, deci, interese de stat. Poziția State Department este că, cel puțin, în viitorul imediat, Hans Klemm își va îndeplini mandatul. În primul rând nu prea se găsesc amabasadori pentru plaiurile noastre mioritice, dacă vreți să știți de ce, vă recomand scurta serie ”Windmills of the Gods”. Și, vă reamintesc un banc, propus de unul dintre domniile voastre: cruzimea musulmanilor de la ISIS întrece orice limită, au hotărât să nu mai decapiteze prizonierii, ci să-i trimeată în România!

România se situază în clubul select al țărilor, puține la număr, care a ucis un ambasador SUA aflat la post. Nici nu se știe unde este înmormântat. State Department iartă, dar nu uită. Știu foarte bine, de la cursurile de la Quantico, că, din punct de vedere al diplomației americane, România este o țară considerată de risc pentru personalul aflat în misiune. De aceea s-a și renunțat la sediul ambasadei de pe Batiștei, imposibil de apărat, în favoarea imobilului cu mult spațiu deschis în jur, de securitate medie, de pe Dr. Liviu Librescu.

HOROSCOP  Spicuind extrasele din presa românească, pe o periodă de câțiva ani anteriori, referitoare la incidentele cu cetățeni americani, inclusiv diplomați, nu pot să nu observ că este vorba despre aceiași presă isterică și mincinoasă, de stânga, ”comunistoidă” care constituie cam 97% din presa românească. Nu că americanii ar avea aripi și se numesc îngeri. Nici pe departe. Au multe păcate, dar nu trebuie să faci ca popa, ci cum spune popa!

HOROSCOP  Acum mă duc pe Skype, m-a chemat o fată pe care am întâlnit-o acum 25 de ani în teritoriul cajun, din Louisiana. Acum are familie și cinci copii, bravo ei! Greu i-a lovit pe americani uraganul Harvey! Rafinăriile din Texas nu mai produc combustibili, a fost și o (două de fapt) mare explozie la o fabrică de armament, prețul gallonului de benzină s-a majorat deja cu jumătate de dolar.

Dar cei trei băieți ai Janettei împreună cu alte câteva mii de cajun au constituit ”Cajun Navy” voluntari constituiți după uraganul Katrina și au plecat miercuri dimineață cu o mie cinci sute de camioane și circa o mie de șalupe de aluminiu să ofere ajutor în Port Arthur și împrejurimi.

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
HOROSCOP Declarația de presă, nota verbala a ambasadorului Statelor Unite ale Americii, onorabilul Hans Klemm, este o notă obișnuită, la fel cu celelate emise de alți ambasadori americani în țările unde au baze militare și, deci, interese de stat. HOROSCOP  Pe 1 septembrie s-au născut Rocky Marciano, Kenneth „Roy” Thomson,...

Preluat de la EVZ