Pe 15 septembrie va avea loc „Marea Finală”. Va fi un moment istoric în care sonda Cassini va intra în stratul gros de nori al planetei Saturn şi se va dezintegra sub comanda NASA.

“Vehicul spaţial în valoare de 3,26 miliarde de dolari a fost lansat în 1997 şi a făcut o serie de descoperiri spectaculoase cât timp a orbitat în jurul planetei. Misiunea finală a sondei va fi aflarea duratei unei zile pe Saturn, despre care se speculează că are o lungime de 10,5 ore” titrează go4it.

Ultimul element din sondă care se va dezintegra va fi combustibilul, oferind un mic spectacol care ar putea fi observat de telescoapele de pe Pământ.

Sursa mai spune că ” doar în câteva secunde după ce va intra în norii planetei, sonda se va încălzi până la 500 de grade Celsius. După 20 de secunde toate elementele din aluminiu se vor topi. Când incinta care adăposteşte izotopul se va topi 30 de secunde mai târziu, combustibilul va exploda. „Va apărea în atmosfera planetei ca o stea căzătoare radioactivă”, a declarat Julie Webster, managerul operaţiunilor Cassini în cadrul NASA.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum aruncă americanii 3,26 miliarde de dolari în COSMOS.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Pe 15 septembrie va avea loc „Marea Finală”. Va fi un moment istoric în care sonda Cassini va intra în stratul gros de nori al planetei Saturn şi se va dezintegra sub comanda NASA. 'Vehicul spaţial în valoare de 3,26 miliarde de dolari a fost lansat în 1997 şi a...

Preluat de la EVZ