Curtea de Apel Bucureşti a decis menţinerea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru Elena Udrea, însă magistraţii au admis cererea acesteia de a părăsi teritoriul României fără încuviinţarea instanţei.

Decizia a fost luată în dosarul în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA în legătură cu finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Hotărârea nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurori. 


Zi TENSIONATĂ pentru Elena Udrea. Fostul ministru se află la Curtea de Apel București


Elena Udrea înregistrează o nouă victorie în instanță. Judecătorii Curții de Apel București au aprobat solicitarea fostului ministru de a părăsi țara. Magistrații au decis să mențină controlul judiciar, însă i-au dat voie Elenei Udrea să iasă din țară oricând dorește. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la instanța superioară.


De ce a fost chemată Elena Udrea la DNA?


La Curtea de Apel București se judecă dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009 în care Elena Udrea, alături de Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la luare de mită, respectiv instigare la delapidare şi spălare a banilor,

“Eu am spus încă din vară că acest dosar a fost făcut pe repede înainte în campania electorală de anul trecut. Uitaţi că a fost făcut atât de prost încât nici CAB nici ICCJ nu cum să-l judece. Rechizitoriul este atât de amestecat, incert şi cu încadrări făcute în aşa încât sa iasă bine la acuzaţii, dar greşit totul”, a declarat Udrea, la sosirea la instanţă, unde dosarul se află în faza de cameră preliminară.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Curtea de Apel Bucureşti a decis menţinerea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru Elena Udrea, însă magistraţii au admis cererea acesteia de a părăsi teritoriul României fără încuviinţarea instanţei. Decizia a fost luată în dosarul în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA în legătură cu...

Preluat de la EVZ