Ungaria avertizează despre o criză de apă potabilă la nivel mondial

Președintele ungar Janos Ader a avertizat, azi, asupra unei crize iminente de apă potabilă la nivel global și a propus crearea unui organism internațional format din oameni de știință sub egida ONU pentru a face față acestui pericol, relatează agenția MTI.

În cadrul unei conferințe desfășurate la Stockholm, Janos Ader a spus că “lumea a înțeles acum impactul schimbărilor climatice, dar nu a înțeles și impactul crizei apei”.

Președintele Ungariei a insistat că toate țările lumii vor fi afectate de criza apei și a spus că “drama apei este în desfășurare”, iar crizele politice din prezent au avut legături cu problemele privind alimentarea cu apă.

“Nu mai vorbim despre viitor, ci despre problemele cardinale ale prezentului”, a spus Ader, în fața regelui suedez Carl XVI Gustaf.

În discursul său, președintele ungar a opinat că uzinele energetice pe bază de cărbune trebuie suprimate nu numai din cauza emisiilor ridicate de dioxid de carbon, ci și pentru că au consumat “la fel de multă apă cât necesarul pentru un miliard de persoane”.

Janos Ader a cerut creșterea investițiilor în infrastructura de apă și înființarea unui organism sub egida ONU, format din oameni de știință, care să supravegheze aspectele legate de situația apei potabile.

“Dacă nu se vor schimba politicile actuale legate de apă, lupta împotriva sărăciei nu poate avea succes”, a conchis Ader.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/ungaria-avertizeaza-despre-o-criza-de-apa-potabila-la-nivel-mondial-41744.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/ungaria-avertizeaza-despre-o-criza-de-apa-potabila-la-nivel-mondial-41744-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Președintele ungar Janos Ader a avertizat, azi, asupra unei crize iminente de apă potabilă la nivel global și a propus crearea unui organism internațional format din oameni de știință sub egida ONU pentru a face față acestui pericol, relatează agenția MTI. În cadrul unei conferințe desfășurate la Stockholm, Janos Ader...

Preluat de la romania ntv