Procurorii lui Kovesi nu sunt muţumiţi de nicio prevedere din propunerile lui Tudorel Toader, iar aceştia l-au acuzat că ar politiza justiţia.

Tudorel Toader nu a rămas indiferent la aceste acuze şi i-a oferit şefei DNA o replică dură. Acesta a adus aminte de o situaţie din 2009, în care Kovesi nu a primit avizul CSM pentru reînvestirea în funcția de procuror general al României.

”Vorbim de politizare când numeşte CSM, dar nu vorbim de politizare când o persoană nu a primit avizul de la CSM. Este momentul unei reaşezări a politicii privind activitatea judiciară, a sistemului judiciar. Forţa procurorilor nu vine din număr, ci din lege şi competenţe.

Soluţia din lege va fi să nu mai permitem transferul procurorilor şi judecătorilor dintr-o parte în cealaltă. Problema nu e la lege, că vine cineva cu facultate de sport la procuratură, ci în procesul de selecţie.”, a spus Tudorel Toader la România TV.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului TOADER o atacă pe KOVESI. Şefa DNA nu mai are ce să facă.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Procurorii lui Kovesi nu sunt muţumiţi de nicio prevedere din propunerile lui Tudorel Toader, iar aceştia l-au acuzat că ar politiza justiţia. Tudorel Toader nu a rămas indiferent la aceste acuze şi i-a oferit şefei DNA o replică dură. Acesta a adus aminte de o situaţie din 2009, în care...

Preluat de la EVZ