Statele Unite și Coreea de Sud desfășoară exerciții militare de amploare în Peninsula Coreea

Două distrugătoare B-1B, patru avioane de luptă F-15 și alte patru aeronave militare F-35B iau parte la un exercițiu comun al Statelor Unite și Coreei de Sud, ca reacție repetatele teste balistice efectuate de Phenian, a anunțat joi un oficial al forțelor aeriene sud-coreene, relatează CNN.

Potrivit oficialului sud-coreean, exercițiul are rolul de a ”contracara ferm repetatele teste balistice ale Coreei de Nord și dezvoltarea programului său nuclear”.

Într-un comunicat, Coreea de Sud a precizat că patru avioane de luptă sud-coreene s-au alăturat celor două distrugătoare americane ce au decolat de pe Insula Guam. În plus, la exercițiu participă și patru avioane de luptă ale Statelor Unite, care au fost dislocate în Japonia.

În cadrul exercițiului a fost simulat un bombardament aerian, vizate fiind mai multe ținte cheie ale inamicului. Această simulare a avut loc în estul Coreei de Sud, în provincial Gangwon, informează agenția Yonhap.

Oficialii armatei sud-coreene au precizat că exercițiul reprezintă hotărârea aliaților de a răspunde la provocările venite dinspre Phenian, ce amenință pacea din regiune și din lume.

”Forțele noastre aeriene au capacitatea să efectueze operațiuni perfect coordonate. Nu contează când, cum sau unde ne provoacă inamicul, vom reacționa perfect și îl vom face pe inamic să simtă frică și să regrete gestul”, a declarat locotenent-generalul Won In-chul.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/statele-unite-si-coreea-de-sud-desfasoara-exercitii-militare-de-amploare-in-peninsula-coreea-41730.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/statele-unite-si-coreea-de-sud-desfasoara-exercitii-militare-de-amploare-in-peninsula-coreea-41730-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Două distrugătoare B-1B, patru avioane de luptă F-15 și alte patru aeronave militare F-35B iau parte la un exercițiu comun al Statelor Unite și Coreei de Sud, ca reacție repetatele teste balistice efectuate de Phenian, a anunțat joi un oficial al forțelor aeriene sud-coreene, relatează CNN. Potrivit oficialului sud-coreean, exercițiul...

Preluat de la romania ntv