România și Bulgaria vor colabora pentru pregătirea mandatelor lor la președinția Consiliului UE

Vicepremierul Marcel Ciolacu și ministrul bulgar pentru pregătirea Președinției Bulgare a Consiliului Uniunii Europene, Lilyana Pavlova, au convenit ca cele două state să colaboreze în pregătirea mandatelor lor de președinte al Consiliului UE, în 2018 pentru Bulgaria și 2019 pentru România.

”Cooperarea dintre România și Bulgaria și buna pregătire pentru preluarea primelor noastre mandate la președinția Consiliului Uniunii Europene reprezintă oportunități importante pentru ambele țări și depinde numai de noi să putem valorifica aceste șanse”, a declarat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu.

Lilyana Pavlova a spus că, ținând seama că deja Bulgaria este într-un stadiu avansat al pregătirilor, țara sa este pregătită să împărtășească părții române din experiența de până acum, precum și din perioada mandatului la președinția Consiliului UE, pe care Bulgaria o va deține în primul semestru din 2018, iar România în primul semestru din 2019.

”Bulgaria este pregătită, la ora actuală, pentru exercitarea acestui mandat și vă asigur de întregul nostru sprijin pentru pregătirea mandatului dvs.”, a declarat ministrul bulgar pentru pregătirea Președinției Bulgare a Consiliului Uniunii Europene adăugând că o parte dintre prioritățile țării sale vor fi de actualitate și în timpul mandatului României: Strategia Dunării, perspectiva europeană a Balcanilor de Vest, următorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene și fenomenul migrației.

Cei doi oficiali au abordat și proiecte pe care România și Bulgaria le pot dezvolta în comun în plan economic și al energiei, care ar putea fi discutat și la reuniunea interguvernamentală comună care va avea loc la Varna, în toamna acestui an.

La întrevederea de la Palatul Victoria a participat și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/romania-si-bulgaria-vor-colabora-pentru-pregatirea-mandatelor-lor-la-presedintia-consiliului-ue-41750.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/romania-si-bulgaria-vor-colabora-pentru-pregatirea-mandatelor-lor-la-presedintia-consiliului-ue-41750-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Vicepremierul Marcel Ciolacu și ministrul bulgar pentru pregătirea Președinției Bulgare a Consiliului Uniunii Europene, Lilyana Pavlova, au convenit ca cele două state să colaboreze în pregătirea mandatelor lor de președinte al Consiliului UE, în 2018 pentru Bulgaria și 2019 pentru România. ”Cooperarea dintre România și Bulgaria și buna pregătire pentru...

Preluat de la romania ntv