Imagini scandaloase cu mai mulți bolnavi aduși cu targa la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor au revoltat o țară întreagă. Ministerul Sănătății reacționează oficial cu privire la situația de acolo.

„Ca urmare a informațiilor publice referitoare la tratamentul nedemn și degradant la care au fost supuși pacienții, în cadrul relației cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor, ministrul Sănătății, Florian Bodog și conducerea CNAS au cerut directorului CAS Bihor să dispună de urgență demararea unei anchete administrative prin care să stabilească adevărul și să identifice persoanele vinovate.

Cercetarea administrativă este un demers legal și absolut necesar pentru a face lumină în acest caz, câtă vreme sunt implicate persoane cu statutul de funcționar public.

În acest context, ministrul Sănătății a solicitat conducerii Casei Județeane de Asigurări de Sănătate Bihor să realizeze cât mai repede toate verificările necesare și să prezinte autorităților, concluziile acestei anchete, în vederea identificării și sancționării tuturor vinovaților.

Considerăm că, derapajul înregistrat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor este unul deosebit de grav. Ca urmare, ministrul Sănătății a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control al MS în colaborare cu Direcția generală monitorizare control și antifraudă CNAS la CAS Bihor.

Această echipă mixtă de anchetă va efectua cercetări extinse la CAS Bihor, activitatea sa desfășurându-se în paralel cu ancheta administrativă demarată astăzi.

Și pe această cale, ministrul Sănătății își exprimă dezaprobarea totală față de astfel de fapte și îndeamnă toți lucrătorii din domeniul sănătății să își desfășoare activitatea zilnică demonstrând cea mai mare considerație posibilă față de nevoile persoanelor pe care le sprijină”, se arată un comunicat publicat pe site-ul oficial al instituției. 

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
Imagini scandaloase cu mai mulți bolnavi aduși cu targa la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor au revoltat o țară întreagă. Ministerul Sănătății reacționează oficial cu privire la situația de acolo. „Ca urmare a informațiilor publice referitoare la tratamentul nedemn și degradant la care au fost supuși pacienții, în cadrul...

Preluat de la EVZ