Premierul Mihai Tudose neagă intenția de a taxa activele bancare

Premierul Mihai Tudose a transmis, pentru Bloomberg, că nu intenționează să introducă o taxă pe activele bancare, scrie Ziarul Financiar, după ce senatorul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că Guvernul pregătește o taxă de 0,5% aplicabilă pe activele băncilor, asiguratorilor și IFN-urilor.

„Guvernul României nu plănuiește o taxă pe activele bancare în sistemul financiar”, a transmis prim-ministrul Mihai Tudose, printr-un mesaj trimis publicației Bloomberg.

Florin Cîțu, membru în comisia de Buget Finanțe, a anunțat în cadrul emisiunii ZF Live că Guvernul pregătește o nouă taxă, care va fi aplicată pentru toate companiile din sectorul financiar-bancar, care ar urma să fie de 0,5%, aplicabilă pe activele băncilor, asiguratorilor și IFN-urilor.

„Problema cea mai mare pentru acest Guvern o reprezintă execuția bugetară, lipsa banilor la buget. Totul începe o campanie de demonizare a unui sector, bancar sau pensii, iar după ce ai pregătit, vii cu o taxă, pe care societatea o acceptă, pentru că ei sunt cei răi. O să vină o taxă pe cifra de afaceri, pentru tot sistemul financiar bancar, din ce am înțeles de 0,5%, aplicată pe active”, a spus senatorul PNL.

PNL este împotriva unei taxe – chiar și cea pe active bancare – pentru că „va fi plătită de noi toți”. „Pe de-o parte, clienții băncilor vor plăti această taxă, dar pe de alta, o vom plăti cu toții, căci statul va trebui să se împrumute, iar factura noi o vom achita”, a adăugat Cîțu.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/premierul-mihai-tudose-neaga-intentia-de-a-taxa-activele-bancare-41747.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/premierul-mihai-tudose-neaga-intentia-de-a-taxa-activele-bancare-41747-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Premierul Mihai Tudose a transmis, pentru Bloomberg, că nu intenționează să introducă o taxă pe activele bancare, scrie Ziarul Financiar, după ce senatorul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că Guvernul pregătește o taxă de 0,5% aplicabilă pe activele băncilor, asiguratorilor și IFN-urilor. „Guvernul României nu plănuiește o taxă pe activele...

Preluat de la romania ntv