PRECIZĂRI ASF. Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare, înjumătățită

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în ședința din data de 30 august 2017, diminuarea cu 50% a cotei aplicată asupra veniturilor obținute de brokerii de asigurare, prin modificarea prevederilor Regulamentului 16/2014 privind veniturile ASF.

Decizia vine în sprijinul dezvoltării și reașezării sectorului asigurărilor, în contextul în care vedem deja primele efecte pozitive ale pachetului legislativ, care a introdus principii noi pe această piață”, a declarat Președintele ASF, Leonardo Badea.

Cota va fi redusă de la 0,2% la 0,1% din venituri, măsura urmând să intre în vigoare de la data de 1 octombrie 2017.

Apreciem că această decizie contribuie, în mod evident, la consolidarea rolului pe care îl are activitatea de intermediere în piața de asigurări din România. Măsura adoptată este una proactivă, ce se circumscrie strategiei ASF de susținere și de consolidare a pieței asigurărilor și de creare a premiselor de creștere a gradului de satisfacție a asiguraților, inclusiv prin reducerea costurilor de intermediere“, a afirmat Vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, responsabil de sectorul asigurări-reasigurări.

Modificarea Regulamentului 16/2014 va fi publicată în Monitorul Oficial.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/precizari-asf-cota-aplicata-veniturilor-brokerilor-de-asigurare-injumatatita-41727.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/precizari-asf-cota-aplicata-veniturilor-brokerilor-de-asigurare-injumatatita-41727-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în ședința din data de 30 august 2017, diminuarea cu 50% a cotei aplicată asupra veniturilor obținute de brokerii de asigurare, prin modificarea prevederilor Regulamentului 16/2014 privind veniturile ASF. „Decizia vine în sprijinul dezvoltării și reașezării sectorului asigurărilor, în contextul în care...

Preluat de la romania ntv