Fost practicant al sportului cu „balonul oval”, Dan Dinu și-a încheiat cariera pentru a se întreține în facultate. După mai mulți ani, pentru că situația financiară i-a permis, omul de afaceri s-a întors la prima dragoste și investește la Timișoara Saracens.

E tânăr – 42 de ani – a început să muncească din a doua zi după terminarea facultății, a ajuns bogat repede și nu ține toți banii pentru el. Investește, de câțiva ani, în cea mai tare echipă de rugby din România, Timișoara Saracens RCM UVT, campioană națională. E unul dintre oamenii din spatele succesului grupării bănățene. A început să investească aducând pe terenul din Ronat crema rugby-ului românesc și câțiva jucători din emisfera sudică.

Rezultatele s-au văzut, iar la Timișoara au ajuns titlul de campioană, Cupa României și Cupa Regelui. Saracens a devenit prima echipă din rugby-ul autohton care deține toate trofeele în același timp. Spune că nu știe prețul exact al acestor performanțe. „E greu să dai primul leu, apoi tot bagi mâna în buzunar și plătești”, declară Dan Dinu.

A jucat rugby în copilărie

În copilărie a jucat rugby. Acum e General Manager la MVT Logistik Timișoara, are două restaurante și construiește un hotel. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro. E din Arad, dar se consideră timișorean. Asta deși, nu cu mult timp în urmă, contextul afacerilor l-au găsit mai mult la Paris decât la Timișoara. „La 18 ani am plecat din Arad și sunt mândru că am ales Timișoara”, ne spune. Plecarea l-a făcut să se lase de rugby, avea nevoie să învețe, ca să se întrețină.

  A studiat Mecanica și, a doua zi după finalizarea studiilor, a început să lucreze ca director la compania de transport a unui alt arădean. Asta l-a inspirat. După un an și-a făcut propria firmă, de transport. În trei ani era bogat. A muncit 16 ore pe zi ca să ajungă aici. Acum e relaxat, călătorește în toată lumea, are șase mașini. Nu epatează, nu vrea să îl recunoască lumea pe stradă și în niciun caz să fie subiect în publicațiile de cancan.

Acum 12 ani și-a făcut un tatuaj maori pe corp, care reprezintă lupta dintre bine și rău. E altruist: din preabinele lui dă și altora. Așa a început să finanțeze echipa de rugby.

„Sportul m-a format, era firesc să dau ceva înapoi”

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/dandinu-.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/dandinu--300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Fost practicant al sportului cu „balonul oval”, Dan Dinu și-a încheiat cariera pentru a se întreține în facultate. După mai mulți ani, pentru că situația financiară i-a permis, omul de afaceri s-a întors la prima dragoste și investește la Timișoara Saracens. E tânăr - 42 de ani - a început...

Preluat de la EVZ