La Timișoara, Orchestra Română de Tineret va deschide Festivalul Internațional “George Enescu”, pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii de Stat Banatul. Evenimentul va dubla deschiderea oficială de la București, de pe scena Atheneului.

Sâmbătă, 2 septembrie 2017, de la ora 19.00, Festivalul Internațional “George Enescu” va marca o dublă deschidere la Timișoara, la Sala Capitol, un eveniment pentru care Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal a pregătit ”o copleșitoare versiune a Simfoniei a IX-a de Beethoven”, transmit organizatorii. Programul mai cuprinde Uvertura Euryanthe de Carl Maria von Weber și binecunoscutul Concert nr.1 pentru pian și orchestră de Beethoven, solistul serii fiind pianistul Andrei Licareț.

Simfonia a IX-a de Beethoven, va aduce pe scenă alături de Orchestra Română de Tineret, Corul Ion Românu al Filarmonicii Banatul dirijat de Iosif Todea, alături de soliștii Mirela Bunoaică – soprană, Aura Twarowska – mezzosoprană, Cosmin Ifrim – tenor și Marius Bolos – bas.

Concertul se desfășoară în parteneriat cu Filarmonica Banatul din Timișoara, Orchestra Română de Tineret urmând a fi prezentă în total de trei ori în cadrul Festivalului Internațioal “George Enescu” – următoarele două concerte având loc pe scena Sălii Palatului din Bucureşti pe 6 septembrie, sub bagheta lui Domingo Hindoyan, solist Sergio Tempo, respectiv pe 24 septembrie, alături de celebra Royal Concertgebow Orchestra, în contextul programului internaţional „Side by side”. (Sursa foto: Virgil Oprina)

rootstireaActualitate/EsentialCultură
La Timișoara, Orchestra Română de Tineret va deschide Festivalul Internațional “George Enescu”, pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii de Stat Banatul. Evenimentul va dubla deschiderea oficială de la București, de pe scena Atheneului. Sâmbătă, 2 septembrie 2017, de la ora 19.00, Festivalul Internațional “George Enescu” va marca o dublă deschidere...

Preluat de la EVZ