În cursul dimineții de joi, Sergiu Ciobanu, fost consilier al lui George Maior pe vremea când acesta era Secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale, a fost adus la DNA pentru a fi audiat în dosarul percheziţiilor de la Casa Naţională de Sănătate.

În acest context, trebuie amintită legătura dintre Ciobanu şi Maior. Odată cu plecarea lui Maior de la MApN, a plecat şi Ciobanu, destinele celor doi întâlnindu-se din nou în mandatul pe care Maior l-a avut în fruntea Serviciului Român de Informaţii. La finalul domniei lui George Maior, acelaşi scenariu: Ciobanu, care era angajat civil în SRI, a plecat din Serviciu odată cu Maior, detaşat ca ambasador al României la SUA. Drumul lui Ciobanu nu s-a oprit peste Ocean ci la CNAS.

Conform surselor care au intrat în contact cu cel considerat omul de încredere al lui George Maior, Sergiu Ciobanu a păstrat tiparul omului care a participat la crearea sistemului paralel și care era, până în momentul dezvăluirilor făcute de EVZ, necunoscut publicului larg: Florian Coldea.

Evenimentele de joi dimineață pot fi un semnal de alarmă pentru George Maior, cel care l-a cunoscut cel mai bine pe Sergiu Ciobanu. “Există posibilitatea să fie un semnal pentru George Maior, mai ales că domnul Ciobanu a plecat în momentul în care a plecat Maior. Există însă și posibilitatea să fie o problemă personală, care să vizeze altceva.

Ciobanu este un personaj discret, nu a fost un personaj pe care să îl știe multă lume. A fost angajat civil, pe postul de consilier”, a declarat, la Antena 3, Dan Andronic, jurnalistul EVZ care a devoalat legăturile dintre șefii instituțiilor de forță ale statului și oamenii cheie din clasa politică și care, împreună, au creat statul paralel.

Ruptura evidentă dintre personajele-cheie ale grupului “Noi suntem Statul!” este una evidentă atât prin ultimele declarații pe axa Maior-Dragnea, cât și prin ultimele informații privind starea emoțională a șefei DNA. “Starea lui Kovesi este asemănătoare cu a lui Ceaușescu din 1989, nu mai are niciun prieten. Nu cred că există prietenie între Codruța Kovesi și Klaus Iohannis, putem vorbi doar de aliați”, a încheiat Dan Andronic. 

Citește: S-a RUPT PRIETENIA în GRUPUL NOI SUNTEM STATUL! 

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În cursul dimineții de joi, Sergiu Ciobanu, fost consilier al lui George Maior pe vremea când acesta era Secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale, a fost adus la DNA pentru a fi audiat în dosarul percheziţiilor de la Casa Naţională de Sănătate. În acest context, trebuie amintită legătura dintre...

Preluat de la EVZ