Problema penitenciarelor începe să se rezolve. Vicepremierul Marcel Ciolacu, a anunţat, astăzi, la finalul vizitei efectuate împreună cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la unităţile militare din comuna buzoiană Unguriu, că aici se vor pune bazele unui nou loc de detenție. Clădirea va fi ridicată pe terenul a două foste unităţi militare dezafectate de la Unguriu, pe o suprafaţă de 15 hectare.

”Primul pas a fost făcut, dl ministru şi-a dat acceptul pentru locaţie, unităţile militare încă aparţin Ministerului Apărării Naţionale, dar sunt dezafectate. Ministerul Apărării Naţionale va transfera terenul către ministerul Justiţiei şi apoi vor începere demersurile necesare’, a mai declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

Vicepremierul a spus că nu ştie deocamdată “dacă va fi un penitenciar mare sau mic, dar că este o investiţie foarte importantă pentru judeţul Buzău, vor fi create în jur de 1.500 de locuri de muncă” , a declarat vicepremierul pentru Agerpres.

Vicepremierul Marcel Ciolacu împreună cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au vizitat joi două unităţi militare dezafectate din comuna buzoiană Unguriu.

În anul 2013, aleşii locali ai comunei Unguriu au solicitat Ministerul Apărării să aprobe transferul fostelor unităţi militare de pe raza comunei în administrarea primăriei.

Pentru preluarea unităţilor militare dezafectate au fost făcute demersuri încă din anul 2007, administraţia locală reuşind să obţină avize inclusiv de la Ministerele Justiţiei şi Finanţelor, consiliul local a propus recent transformarea acestor spaţii în penitenciar, lucru care se pretează de minune şi ar crea multe locuri de muncă”, a declarat, pentru Agerpres, primarul comunei Unguriu, Ciprian Tirizică

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Problema penitenciarelor începe să se rezolve. Vicepremierul Marcel Ciolacu, a anunţat, astăzi, la finalul vizitei efectuate împreună cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la unităţile militare din comuna buzoiană Unguriu, că aici se vor pune bazele unui nou loc de detenție. Clădirea va fi ridicată pe terenul a două foste...

Preluat de la EVZ