Michel Barnier: UE și Marea Britanie nu au înregistrat progrese în negocierile pe tema Brexit

Guvernul Theresa May și Uniunea Europeană “nu au înregistrat progrese decisive” în negocierile pe tema Brexit, anunță Michel Barnier, negociatorul-șef al UE, după noua sesiune de discuții, încheiată joi.

“Săptămâna aceasta a permis furnizarea de clarificări utile, dar nu s-au înregistrat progrese decisive pe temele centrale”, a declarat Michael Barnier, citat de postul britanic Sky News.

Marea Britanie solicită “imposibilul”, a adăugat Michel Barnier, explicând că Londra și Bruxellesul sunt “încă departe” de posibilitatea inițierii negocierilor pe tema viitoarelor relații.

Uniunea Europeană consideră prioritare în negocieri cuantumul angajamentelor Londrei față de UE, estimate a fi între 60 și 100 de miliarde de euro, situația cetățenilor europeni aflați pe teritoriul britanic și viitorul frontierei între Irlanda și Irlanda de Nord, teritoriu britanic. “Cu cât ambiguitatea pe aceste teme va fi eliminată mai rapid, cu atât vom putea discuta mai repede despre viitorul relațiilor” între Marea Britanie și UE, sublinia Barnier acum două zile, recomandând Marii Britanii să înceapă să aibă o abordare “serioasă” în negocieri.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/michel-barnier-ue-si-marea-britanie-nu-au-inregistrat-progrese-in-negocierile-pe-tema-brexit-41748.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/michel-barnier-ue-si-marea-britanie-nu-au-inregistrat-progrese-in-negocierile-pe-tema-brexit-41748-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Guvernul Theresa May și Uniunea Europeană 'nu au înregistrat progrese decisive' în negocierile pe tema Brexit, anunță Michel Barnier, negociatorul-șef al UE, după noua sesiune de discuții, încheiată joi. 'Săptămâna aceasta a permis furnizarea de clarificări utile, dar nu s-au înregistrat progrese decisive pe temele centrale', a declarat Michael Barnier,...

Preluat de la romania ntv