Maria Grapini, a avut un discurs foarte dur la Bruxelles vis-a-vis de comunicatul ambasadei SUA la Bucureşti: „Îndemnul public făcut de SUA mi se pare absolut ieșit din cadrul diplomației si al respectului reciproc”, a spus europarlamentarul în intervenţia sa de la tribuna Parlamentului European.

Mesajul europarlamentarului Maria Grapini este extrem de critic la adresa Ambasadei SUA, la modul cum se implică în politica internă a unui Stat Suveran cu drepturi depline în UE:

“Nu văd locul şi rostul unor asemenea reacții, în public, în ochii întregii lumi, când vorbim de parteneri de cursă lungă, care au în spate ani de încredere solidă şi de proiecte de anvergură! Nu apăr Guvernul, nici pe ministrul Justiției, apăr România şi imaginea ei, aici şi oriunde. Mi-a atras deja atenția un coleg, că americanii ne-au tras din nou de urechi şi că se amestecă în subiecte interne româneşti, că doar ştirile circulă… Consider că suveranitatea României e sfântă şi că astfel de poziții oficiale nu sunt de bun augur. Oricum, dacă e să intru în subiect, sunt propuneri de modificare ce vizează un set de legi, nu sunt legi promulgate! De când Ambasada SUA comentează idei, sugestii, propuneri? Că la noi se poartă un război dur pe pierderea sau câştigarea puterii absolute în Justiție o ştim, dar se poartă intern, între “interni”. Suntem un stat suveran, independent şi membru cu drepturi depline al UE! Îndemnul public făcut de SUA, de a combate propunerile, mi se pare absolut ieșit din cadrul diplomației si al respectului reciproc între două state! Chiar săptămana aceasta, am adresat o întrebare scrisă Comisiei Europene, legat de subiectul separării puterilor in stat, răspunderea magistraților şi numirea procurorilor. Voi face public răspunsul, dar, până la urmă, suveran în legiferare este Parlamentul național. Este o propunere făcută transparent si argumentat de către ministrul Justiției şi va urma dezbaterea în Parlament”,  a declarat  Maria Grapini.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Maria Grapini, a avut un discurs foarte dur la Bruxelles vis-a-vis de comunicatul ambasadei SUA la Bucureşti: „Îndemnul public făcut de SUA mi se pare absolut ieșit din cadrul diplomației si al respectului reciproc”, a spus europarlamentarul în intervenţia sa de la tribuna Parlamentului European. Mesajul europarlamentarului Maria Grapini este...

Preluat de la EVZ