Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a revendicat “un discurs de adevăr şi pragmatism” în faţa omologilor săi străini, ca Vladimir Putin, afirmând că abordează toate subiectele, inclusiv cele “care deranjează”, scrie AFP. Reamintim că președintele Franței a vizitat săptămâna trecură țara noastră.

Într-un interviu fluviu care urmează să apară joi în săptămânalul Le Point, şeful statului francez a dat asigurări că vorbeşte “cu toată lumea. În mod foarte direct, deschis, în timp ce se obişnuia să nu fie abordate subiecte care deranjează”.


MOTIVUL pentru care Macron a venit în România. JOCURILE de pe scena politică INTERNAȚIONALĂ și rolul României


Scena internaţională nu este ceva prea ‘cool'”, a comentat el.  “Sunt, de asemenea, cel care este obligat să vorbească cu (preşedintele turc Recep Tayyip) Erdogan în fiecare săptămână”, a declarat el, în timp ce Palatul Elysse a făcut cunoscut că preşedintele francez a cerut duminică “eliberarea rapidă” a jurnalistului Loup Bureau, închis în Turcia.


Macron ÎMPOTRIVA Europei de Est. Ce CAUTĂ președintele Franței în România?


Prezentând o metodă care constă în a discuta cu omologii săi, inclusiv cu preşedintele american Donald Trump, chestiunile cele mai dificile “în privat” înainte de “a le aborda public”, Emmanuel Macron a explicat că încearcă “să identifice dezacordurile absolute, punctele de convergenţă şi căile prin care putem să găsim un drum comun”.

Referindu-se la un “diferend absolut” cu preşedintele rus Vladimir Putin în problema Ucrainei, Emmanuel Macron a subliniat că “Franţa nu îi va face nicio favoare”. El a adăugat că, totuşi, cele două ţări “au inaugurat un dialog între societăţile civile, dialogul de la Trianon, pe care îl vom pune în aplicare”.


Legătura SECRETĂ dintre CARMEN IOHANNIS şi soţia lui MACRON. S-a aflat ADEVĂRUL


Şeful statului francez a reiterat poziţia sa potrivit căreia plecarea lui Bashar Al-Assad “nu trebuie să fie un prealabil la tot” şi a afirmat că are “sentimentul că poziţia Rusiei s-a schimbat” după întâlnirea sa cu Vladimir Putin, la sfârşitul lui mai, la Versailles, în privinţa armelor chimice şi a acordurilor umanitare.

“Dacă Vladimir Putin mă ajută să avansez în privinţa acestor subiecte, vom putea avea puncte de convergenţă”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit agerpres.ro.  Franţa şi Rusia au şi puncte de acord, în special “în legătură cu politica în domeniul climei”, a ţinut să adauge liderul de la Paris.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a revendicat 'un discurs de adevăr şi pragmatism' în faţa omologilor săi străini, ca Vladimir Putin, afirmând că abordează toate subiectele, inclusiv cele 'care deranjează', scrie AFP. Reamintim că președintele Franței a vizitat săptămâna trecură țara noastră. Într-un interviu fluviu care urmează să apară joi în...

Preluat de la EVZ