Hans Klemm, ambasadorul SUA, este pe făraș? Jurnalistul Dan Andronic a publicat pe blogul său o informație despre o posibilă înlocuire a actualului ambasador al SUA în România, acesta vehiculând și numele celui care l-ar putea înlocui. Reamintim că Ambasada SUA și-a exprimat îngrijorarea referitor la schimbările anunțate în Legile Justiției din România. Urmare reacției, un deputat PSD a cerut expulzarea lui Hans Klemm.

„O bârfă cu parfum de credibilitate. Viitorul ambasador al SUA la Bucuresți va fi John Rakolta jr. El este consulul onorific al României în Detroit.

Născut în SUA, într-o familie de emigranţi români din Ardeal, Rakolta patronează compania de construcţii Walbridge International din Detroit. Este un suporter înfocat şi un finanţator important al Partidului Republican din America”, a publicat jurnalistul Dan Andronic pe blogul său.

AMBASADA SUA, REACȚIE DURĂ LA LEGILE JUSTIȚIEI

Amabasada SUA și-a exprimat, într-un comunicat de presă transmis marți, îngrijorarea referitor la schimbările anunțate în Legile Justiției din România.

Ambasada SUA amintește faptul că parteneriatul strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, iar referitor la propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august privind independența sistemului judiciar, instituția îndeamnă actorii executivi, legislativi şi judiciari din România la colaborare pentru a continua lupta împotriva corupţiei:

„Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creșterea securității și prosperității noastre comune”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA. 

„Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie. Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale”, se precizează în comunicat.

DEPUTATUL PLEȘOIANU, ATAC DUR LA HANS KLEMM

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a reacționat dur după ce Ambasada SUAa transmis că este îngrijorată pentru independenţa sistemului judiciar, date fiind modificările pe care ministrul Toader le vizează pentru Legile Justiției. Pleșoianu cere expulzarea ambasadorului Hans Klemm de urgență și, de vreme ce PSD nu a venit până acum cu o poziție oficială, se prezumă că poziția lui Pleșoianu reprezintă implicit poziția partidului condus de Liviu Dragnea.


REACŢIE DURĂ a unui deputat PSD: „Solicit EXPULZAREA de urgenţă a ambasadorului Hans Klemm!”


Deputatul PSD l-a acuzat pe ambasadorul Statelor Unite la București că ”a jignit de mult prea multe ori poporul român”, că și-a permis să-i certe pe români ”cu un tupeu inimaginabil”, că după alegerile locale de anul trecut le-a vorbit românilor ”cu un tupeu de vătaf care li se adresează sclavilor săi” și că are un ”discurs securistoid”. De asemenea, Pleșoianu l-a mai acuzat pe Hans Klemm că a ”aplaudat și încurajat protestele care au dat jos un guvern”, că manifestă un ”exces de zel tipic pentru un colonialist” și că este ”exemplificarea perfectă a manipulatorilor și instigatorilor cu care a avut de luptat Martin Luther King toată viața sa”, potrivit B1tv. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Hans Klemm, ambasadorul SUA, este pe făraș? Jurnalistul Dan Andronic a publicat pe blogul său o informație despre o posibilă înlocuire a actualului ambasador al SUA în România, acesta vehiculând și numele celui care l-ar putea înlocui. Reamintim că Ambasada SUA și-a exprimat îngrijorarea referitor la schimbările anunțate în...

Preluat de la EVZ