Gest impresionant al jandarmilor! Plecați să amendeze o familie, au salvat-o din sărăcie!

Jandarmii arădeani, sesizați că, într-un parc din municipiul Arad, un bărbat încearcă să răpească un copil, au plecat să amendeze familia minorului. La locuința acestuia, jandarmii au găsit o cu totul altă realitate, care i-a impresionat până la lacrimi și i-a determinat să ajute.

”Era o seară geroasă de februarie a acestui an, când la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad s-a primit un apel prin numărul unic de urgență 112. Un grup de adolescenți sesiza faptul că, într-un parc din municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 45 ani, încearcă să răpească un copil”, scriu jandarmii arădeni pe Facebook.

Ajunși de urgență la fața locului, jandarmii au identificat copilul, dispăruse.

De fapt, bărbatul reclamat este tatăl băiețelului de 11 ani și venise după el în parc pentru a-l duce acasă, fiind o oră târzie. Băiatul, însă, refuza să plece, manifestându-se prin strigăte. Întrebat de jandarmi despre motivul refuzului, copilul a spus că nu mai dorește să se întoarcă acasă pentru că acolo este frig și întuneric deoarece nu este curent electric.

”Colegii noștri l-au luat pe băiat, alături de sora mai mare (13 ani), aflată și ea în parc, și i-au condus la adresa de domiciliu indicată de ei, părinții urmând a fi sancționați pentru lăsarea minorilor nesupravegheați. Însă, după discuțiile avute cu tatăl copiilor și vecinii lui, jandarmii au aflat că bărbatul își crește singur copiii, cu eforturi uriașe, de aproximativ 4 ani de când a divorțat și nu mai știe nimic de mama celor mici. Le-a mărturisit că de curând a rămas și fără serviciu, că trăiesc în condiții sărăcăcioase, fără curent, gaz, apă caldă, care le-au fost oprite pentru acumularea de datorii către furnizori. Cu toate acestea părintele nu și-a neglijat copiii, s-a preocupat de educația lor și, pentru a avea ce le pune pe masă, lucrează cu ziua, fără a se gândi vreo clipă să-i abandoneze”, continuă jandarmii.

Impresionați de cele constatate, jandarmii s-au hotărât să nu îi abandoneze nici ei pe cei doi copii. Au strâns bani de la colegi și de la alte persoane care, aflând de caz, au dorit să ajute. Astfel au fost plătite facturile restante, le-au fost aduse obiecte electrocasnice – frigider, butelie pentru aragaz, boiler – diferite alte bunuri de primă necesitate, precum și produse alimentare.

Jandarmii s-au interesat și de situația școlară a celor doi copii și, constatând că, în ciuda condițiilor de acasă, fata are rezultate deosebite la învățătură, s-au hotărât să îi ajute și în continuare pentru procurarea rechizitelor și a tot ceea ce le este necesar pentru a parcurge cu bine anul școlar care va începe în curând.

”În momentul de față, tatăl are un loc de muncă stabil, situația familiei ameliorându-se puțin. Jandarmii însă sunt hotărâți să le rămână alături celor doi copii cât va fi nevoie. Tot ei spun că nu fac gestul acesta așteptând recunoștința și admirația celorlalți, ci pentru că au simțit că acesta este pasul normal pe care trebuie să îl facă după ce au descoperit greutățile familiei”, conchid jandarmii.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/gest-impresionant-al-jandarmilor-plecati-sa-amendeze-o-familie-a-salvat-o-din-saracie-41754.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/gest-impresionant-al-jandarmilor-plecati-sa-amendeze-o-familie-a-salvat-o-din-saracie-41754-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Jandarmii arădeani, sesizați că, într-un parc din municipiul Arad, un bărbat încearcă să răpească un copil, au plecat să amendeze familia minorului. La locuința acestuia, jandarmii au găsit o cu totul altă realitate, care i-a impresionat până la lacrimi și i-a determinat să ajute. ”Era o seară geroasă de februarie...

Preluat de la romania ntv