Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că programul antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor va acoperi o suprafaţă de 11 milioane de hectare. Liderul PSD a adăugat că acest program și cel de irigații sunt esenţiale pentru creşterea producţiei agricole.

„Vom avea la finalul programului antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor o suprafaţă acoperită de 11 milioane de hectare, din care două milioane de hectare pentru stimularea precipitaţiilor. (…) Dacă noi pentru producţiile agricole ducem la capăt programul de irigaţii cu apa până la staţiile de punere sub presiune gratuită, dacă programul antigrindină şi creştere a precipitaţiilor este finalizat, atunci vom avea primele condiţii esenţiale pentru ca producţiile agricole din România să crească, veniturile fermierilor să crească, produsul intern brut să crească, veniturile la buget să crească şi această ţară să se dezvolte”, a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Combinatul Agroindustrial Curtici, citat de Agerpres

Președintele social-democrat a făcut referire şi la o situaţie „ciudată” a unei captări de apă din Mureş, care ajunge în Ungaria, dar la care agricultorii românii nu au acces, spunând că ministrul Agriculturii, Petre Daea, va face verificări, împreună cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare. 

Liviu Dragnea şi Petre Daea au vizitat joi Combinatul Agroindustrial Curtici din județul Arad, respectiv ferma de vaci, abatorul pentru prelucrarea şi industrializarea cărnii de porc şi vită şi Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că programul antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor va acoperi o suprafaţă de 11 milioane de hectare. Liderul PSD a adăugat că acest program și cel de irigații sunt esenţiale pentru creşterea producţiei agricole. „Vom avea la finalul programului antigrindină şi de creştere...

Preluat de la EVZ