Preşedintele Federaţiei Române de Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a afirmat la Realitatea TV, că loturile de judo ale României vor fi antrenate din luna noiembrie de un prestigios sensei japonez: KOHEI OISHI.

 “Am finalizat şi am bătut în cuie negocierile cu un prestigios sensei din Japonia, care va deveni antrenorul coordonator al loturilor începând cu luna noiembrie, după un stagiu în Japonia al celor două loturi, în luna octombrie, pe care le-am perfectat tot acum”, a declarat acesta.

“Legat de sportivii noştrii care participă la Campionatul European de Judo din Budapeste, aceştia s-au înscris în linia mea de aşteptări, mai puţin Monica Ungureanu, campioana noastră de la 48 de kg care a fost nedreptăţită în primul meci pe care l-a avut, dar se mai întâmplă. Judo este un sport în care trebuie să priveşti la fel victoria sau înfrângerea şi nu se termină lumea cu o înfrângere pentru Monica Ungureanu, repectiv Marcel Cercea o tânără speranţă, pe care eu îl văd în top 5 mondial până la Tokio, care a avut o zi cu un bioritm prost, nu s-a putut mobiliza suficient, a intrat în prelungiri şi nu a mai fost lucid. E foarte complicat la sporturile de contact”, a explicat Cozmin Guşă.

“Una peste alta, cei care m-am aşteptat să se mobilizeze s-au mobilizat, cei despre care credeam că nu o să se mobilizeze suficient nu s-au mobilizat, însă ştiu că sunt multe întrebări în ţară legat de asta: echipa rămâne aceeaşi, nu o să cadă niciun cap de judokan, o să mergem în continuare pe aceşti judokani care sunt talentaţi, însă a devenit evident că sunt mai puţin bine pregătiţi decât alţi judokani. Atunci unde o să vină schimbarea? Schimbarea o să vină la echipa tehnică, la nivelul antrenorilor, la nivelul kinetoterapeuţilor, la nivelul medicilor, la nivel preparatorilor fizici. Aici suntem deficitari”, a mai spus preşedintele Federaţiei Române de Judo.

Conform acestuia, ceea ce ne mai lipseşte este spiritul de luptă. “Asta este şi motivul pentru care am finalizat şi am băut în cuie negocierile cu un prestigios sensei din Japonia, KOHEI OISHI, care va deveni antrenorul coordonator al loturilor începând cu luna noiembrie, după un stagiu în Japonia al celor două loturi în luna octombrie pe care le-am perfectat tot acum. Înţelegerea am parafat-o în prezenţa celor mai prestigioşi reprezentanţi ai judo-ului în lume. Deci din acest punct de vedere putem spune că acest campionat, cu neajunsul că nu am luat nicio medalie până în acest moment, marchează această posibilitate ca echipele României să aibă un antrenor de excelenţă, în persoana sensei-ului japonez care va veni la noi”, a mai afirmat Conzmin Guşă.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo a mai spus că a luat o opţiune foarte serioasă de a organiza Campionatele Europeane de Judo Seniori din 2020 în România, la Cluj. “Practic suntem în competiţie cu încă o ţară pe care nu o nominalizez, sper ca lobby-ul meu să fie mai puternic decât al celuilalt preşedinte şi să putem să organizăm aceste campionate europene, care vor fi un spectacol pentru judo, pentru toată lumea, mai tare decât Campionatele Europene de Gimnastică care au fost la rândul lor un succes, în această primăvară”, a precizat acesta.

rootstireaActualitate/EsentialSport
Preşedintele Federaţiei Române de Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a afirmat la Realitatea TV, că loturile de judo ale României vor fi antrenate din luna noiembrie de un prestigios sensei japonez: KOHEI OISHI.  'Am finalizat şi am bătut în cuie negocierile cu un prestigios sensei din Japonia, care...

Preluat de la EVZ