Patru jurnalişti din Coreea de Sud au fost condamnaţi la moarte, deoarece ar fi publicat o critică la adresa unei cărţi, iar conform regimului Phenian, asta ar fi o insultă.

Două ziare conservatoare, Chosun Ilbo și Dong-A Ilbo, au criticat ediția coreeană a North Korea Confidential, o carte pe care au scris-o doi jurnaliști britanici stabiliți la Seul, a scris digi24.

În carte se vorbește despre rolul pe care îl are economia de piață în viața de zi cu zi a nord-coreenilor și despre cum pot să scape cu mită cei care sunt prinși în posesia unor DVD-uri sau stickuri USB cu seriale sud-coreene

Ziarele care au publicat critica au insultat demnitatea Coreei de Nord în cadrul unei campanii de defăimare sordidă, a spus Curtea Centrală de la Phenian.

Pentru gestul lor, jurnaliștii și președinții companiilor care dețin ziarele au fost condamnați la pedeapsa capitală.

„Infractorii nu au drept să facă apel, iar execuţia va fi desfăşurată oriunde, oricând, fără alte forme de proces”, a spus instanța.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coreea de Nord a CONDAMNAT LA MOARTE patru JURNALIŞTI.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Patru jurnalişti din Coreea de Sud au fost condamnaţi la moarte, deoarece ar fi publicat o critică la adresa unei cărţi, iar conform regimului Phenian, asta ar fi o insultă. Două ziare conservatoare, Chosun Ilbo și Dong-A Ilbo, au criticat ediția coreeană a North Korea Confidential, o carte pe care...

Preluat de la EVZ