Serbia rămâne un Stat neutru din punct de vedere militar şi decide cu deplină autonomie cu ce ţări şi alianţe să facă exerciţii comune.

Acestă declaraţie o face ministrul Apărării, Aleksandar Vulin. ”Noi suntem o ţară neutră şi facem aplicaţii şi exerciţii cu toţi aceia de la care putem să învăţăm ceva, adică cu cu forţele NATO, cu cele americane şi cu cele ruse”, a spus Vulin.

Ministrul a răspuns în acest fel unei întrebări relative la afirmaţiile ministrului de Externe leton care şi-a exprimat îndoiala de perspectiva integrării în UE a ţărilor care fac exerciţii militare cu Rusia. Pentru Vulin, Serbia decide în mod autonom politica sa externă şi propria colaborare pe tărâm militar. ”Nimeni nu ne poate spune şi impune cu cine să facem aceste exerciţii”, a adăugat Vulin subliniind că forţele armate sârbe sunt garantul de stabilitate şi securitate nu numai pentru propria ţară, ci pentru întreaga regiune.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Serbia rămâne un Stat neutru din punct de vedere militar şi decide cu deplină autonomie cu ce ţări şi alianţe să facă exerciţii comune. Acestă declaraţie o face ministrul Apărării, Aleksandar Vulin. ''Noi suntem o ţară neutră şi facem aplicaţii şi exerciţii cu toţi aceia de la care putem să...

Preluat de la EVZ